Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Lexus RC får mer stil och elegans

I alla fall om man får tro Lexus själva.

I höst fyller Lexus RC fem år. Det firas med uppdateringar av utseende, teknik och aerodynamik.

Från Japan nås vi av nyheten att Lexus har uppdaterat sportcoupén RC. Enligt de själva har målet varit ”att behålla de dynamiska proportionerna men att samtidigt addera mer stil och elegans”. Därför har man bland annat givit grillen ett nytt mönster och nya strålkastare.

Baktill har nya luftutsläpp tillkommit på stötfångaren, vilket enligt Lexus ”gynnar både stabiliteten och förbättrar köregenskaperna”. Nya baklampor sägs spegla ”den nya ljussignaturen för Lexus coupéer”.

Fjädringen ska vara ”förbättrad” och motorns respons och styrningens känsla ska vara ”förfinad för en skarpare men fortfarande elegant körupplevelse”. Interiört har knappar och reglage fått en borstad yta för ”ännu bättre detaljkänsla” och sammantaget ska förändringarna ge ”en kvickare, roligare och bekvämare sportcoupé med ännu fler omsorgsfullt hantverksmässiga detaljer”.

Än vad? Jag var tvungen att googla vad Lexus RC är för någonting till att börja med. Det handlar om en coupémodell av Lexus lilla IS-sedan, där RC sägs vara en förkortning av ”Radical Coupé”. Premiären ägde rum på bilsalongen i Tokyo på hösten 2013 och produktionen kom igång under andra halvåret 2014. I Sverige säljs den som hybrid med en 2,5-liters bensinfyra stöttad av en elmotor, och som RC F med en femliters V8 och allmänt aggressiv attityd.

Lexus

Vad glor du på?

Och nu har Lexus alltså putsat lite på bitarna för att den ska hålla sig fräsch ett tag till. Nyheterna kommer att presenteras på bilsalongen i Paris den 2 oktober och försäljningen startar i slutet av året.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com