Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Lexus LC 500 får SEMA-behandling

Märket visar showbil med uppborrad motor

Knappt har Lexus LC 500 hunnit lanseras, än mindre hunnit ut hos handlarna, förrän Lexus presenterar ett customkoncept på temat.

Så sent som i våras fick vi se de första bilderna på Lexus kommande sportcoupé LC 500 som också kommer i hybridversionen LC 500h. Först under nästa år väntas de första bilarna nå svensk mark.

Men då kommer den i alla fall att vara snygg.

Men då kommer den i alla fall att vara snygg.

Det hindrade inte Lexus från att visa upp en modifierad konceptbil på den pågående SEMA-mässan i Las Vegas. Konceptbilen uppges ha fått femlitersåttan uppborrad till 5,6 liter, ett grepp som ökat effekten från 471 till 525 hästkrafter.

För att skalet ska spegla muskelmassan under huven har konceptet fått ett antal unika karosskomponenter, såsom framskärmar, frontspoiler, sidokjolar och en diffusor under bakstötfångaren. En liten ankstjärt på bakluckan avslutar snyggt.

I hörnen sitter 22-tumsfälgar skodda med Pirelligummi och där bakom finns stötdämpare från tyska KW tillsammans med ett hydrauliskt lyftsystem. Prestandatemat fortsätter på insidan, där med skalstolar i kolfiber från Sparco och en skyddsbur i full GT3-specifikation.

Lexus antyder att alla delarna möjligen skulle komma att marknadsföras som tillbehör till LC 500 när bilen väntas dyka upp i bilhallarna i vår.

Foto: Gordon Ting/Beyond Marketing, Lexus
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com