Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Lexus LC 500 klar för Sverige

Samma grundpris oavsett version.

Den nya Lexuscoupén kommer till Sverige i sommar. Välj mellan V8 eller hybrid, priset är det samma.

Drygt fem år har gått sedan konceptbilen LF-LC visades upp på bilsalongen i Detroit. Karossens former var ett tvärt brott mot Lexus SC, en snällt rundkullig plåtcabbe vars position i modellprogrammet blivit ledig sedan nedläggningen 2010.

Och åskådarna föll pladask. Linjerna var vågade på ett sätt som inte alls speglade det konservativa Lexus man var van vid. Inte ens superbilen LFA hade tagit ut svängarna på samma sätt och vid en direkt jämförelse såg LF-LC betydligt mer extravagant ut.

Lexus

Grillen kan även användas för att riva ost.

Då trodde väl knappast någon att Lexus skulle ha modet att sätta bilen i produktion. Men representanter för märket lär ha varit synnerligen nyfikna på publikens reaktioner och det gick rykten då, för fem år sedan, att Lexus utvärderade möjligheten att göra produkt av konceptet.

När Lexus LC 500 till sist begick sin debut i Detroit i fjol hade förvånansvärt lite förändrats. Fortfarande såg coupén ut som en opraktisk juvel, även om små detaljer hade styrts upp för att göra bilen användbar. Bakskärmarna var inte fullt lika breda, backspeglarna större och dörrarna hade fått handtag – och det kan ju vara praktiskt.

Nu, äntligen, är det klart att den kommer till Sverige. Men vi kommer att få vänta ännu några månader. Först i mitten av sommaren lär de första bilarna levereras till svenska kunder. Prislistan startar på 998.000 kronor, oavsett om du väljer V8-versionen LC 500 eller V6-hybriden LC 500h.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com