Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nya Lexus LC 500h får supersportprestanda

Se bilderna här

Våren 2017 får nya Lexus LC 500h premiär och med den ger sig Lexus in på marknaden bland de mer vassa sportbilarna. Multi Stage Hybrid System heter funktionen som ska förföra förarna.

Multi Stage Hybrid System utgör nästa generation fullhybridsystem i Lexus-bilarna och består av en konventionell automatlåda som samverkar med en CVT-transmission för att ge en extremt responsiv körupplevelse meddelar Lexus. Och det blir den kommande premiumkupén LC 500h som får debutera.

Hybriddelen med en 3,5-liters bensindriven V6-motor, en kraftfull elmotor, litiumjonbatteri och CVT-växellåda, ger tillsammans med automatlådan möjlighet till både prestanda och egenskaper som normalt förknippas med Lexus fullhybridsystem

Automatlådan i Multi Stage Hybrid System är fyrväxlad och ger i kombination med den övriga hybriddrivlinan upplevelsen av en mycket snabb tiostegad växellåda. Det omedelbara vridmomentet från elmotorn i hybridsystemet finns därmed direkt tillgängligt för inspirerad körning, såväl på kurviga småvägar som på motorväg. Den sammanlagda systemeffekten på 354 hästkrafter ger LC 500h en acceleration 0-100 km/tim på under 5 sekunder.

Den nya hybriddrivlinan kan även komma att användas i större Lexus-modeller i framtiden.

LC 500h har premiär i Sverige våren 2017.

Foto: Lexus
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com