Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

1 000 000 Lexus-hybrider sålda

Sverige i topp, andelsmässigt

Lexus meddelar att de har passerat en ny milstolpe, när den miljonte hybridbilen – en Lexus NX 300h – i mitten av april levererades till kund någonstans i världen. Vårt Sverige är ett av de länder där Lexus säljer störst andel hybrid­modeller.

Fullhybridtekniken har blivit något av ett signum för Lexus, berättar tillverkaren själv. Den är en viktig del i företagets ambitiösa miljömål, som bland annat innefattar en minskning av koldioxidutsläppen med 90 procent till år 2050. Det utan att kompromissa med körglädjen.

Redan för elva år sedan lanserades den första Lexus fullhybriden, och nu i dagarna passerades alltså antalet sålda hybridbilear från Lexus imponerande siffran 1 miljon.

Europa är en av de viktigare hybridmarknaderna för Lexus, där 95 procent av alla sålda Lexus i Västeuropa under 2015 var fullhybrider. Lexus är också det premiummärke som med marginal säljer flest fullhybrider i Europa, berättar Lexus, med en marknadsandel på över 45 procent.

I Sverige var 97 procent av alla Lexus-bilar som såldes under 2015 fullhybridmodeller. Lexus har också det bredaste hybrid­utbudet av alla på marknaden Av de åtta Lexus-modeller som i dag säljs på den svenska marknaden finns samtliga med fullhybriddrift – från premiumkompaktmodellen CT 200h till SUV-modellen RX 450h och den fullstora premiumsedanen LS 600h.

Foto: Lexus
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com