Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Över nio miljoner Toyota-hybrider nu sålda

Bara nio månader efter att 8-miljonerstrecket passerades.

Toyota har passerat ännu en milstolpe när det gäller hybriddrivna bilar. Per den 30 april hade företaget sålt drygt 9 miljoner hybridmodeller på den globala marknaden – bara nio månader efter att 8-miljonerstrecket passerades.

Toyotas hybridförsäljning ökar i en allt snabbare takt. När den första massproducerade hybridbilen, Prius av första generationen, lanserades i Japan 1997 såldes 3 000 bilar. Den första miljonen passerades 2007, efter tio år. I dag har Toyota sammanlagt 33 hybridmodeller i produktion plus en laddhybrid.

Hybridtekniken är en viktig del av Toyotas satsning på att minska bilarnas klimatpåverkan, med målet att bland annat minska bilarnas CO2-utsläpp med 90 procent fram till år 2050. Toyota kommer de närmaste åren att introducera ännu fler hybridmodeller och siktar på en årlig försäljning om 1,5 miljoner hybridbilar. År 2020 ska den sammanlagda hybridförsäljningen passera 15 miljoner bilar.

Toyota räknar med att företagets hybridbilar har bidragit till en minskning av de globala CO2-utsläppen med omkring 67 miljoner ton koldioxid, jämfört med utsläppen från bensindrivna bilar med liknande storlek och prestanda. Det motsvarar mer än de totala utsläppen av växthusgaser från den svenska ekonomin och hushållen under hela 2015*. På samma sätt har ca 25 miljarder liter bensin sparats.

* Källa SCB: 62 miljoner ton CO2

Foto: Toyota
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com