Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Lexus LIT IS har 41.999 lysdioder

Reagerar på rörelser och lyser upp som en hyperaktiv julgran

När du har tröttnat på fjolårets julpynt vet Lexus vad du behöver för att sprida ljus i vintermörkret. Årets mest spektakulära julgransbelysning är en bil.

Att visa sina känslor är stort och det har även bilindustrin tagit fasta på. För ett par månader sedan visade det svenska konsultbolaget Semcon upp en självkörande bil som möter fotgängare med ett leende och så sent som i går kväll presenterade japanska Honda en självkörande konceptbil som ska ha möjligheten att hysa känslor.

I alla fall är det vad Honda säger. Honda NeuV Concept ska kunna interagera med sina passagerare med hjälp av artificiell intelligens, på Hondaspråk kallat ”emotion engine”, alltså ungefär ”känslomotor” om man översätter fritt.

Fast formen ser ut som konceptbilar alltid har gjort.

Fast formen ser ut som konceptbilar alltid har gjort.

Då är Lexus känsloyttring desto mer spektakulär. Lexus LIT IS är en Lexus IS klädd i 41.999 lysdioder som monterats för hand. Lexus LIT IS togs fram tillsammans med musikdistributeren Vevo och krävde 1,6 kilometer sladd för att fungera.

Ljusspelet följer vissa rörelser och gester. En puttande gest skickar svallvågor genom färgfälten, och om musik hörs följer dioderna efter som en ljusorgel från åttiotalet. Nog är det precis vad var och en av oss behöver för att imponera på grannarna till jul.

Funkar till och med i Texas.

Funkar till och med i Texas.

Foto: Lexus/Youtube, Honda
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com