Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Läckta bilder: Här är Volkswagen ID.6

Tagit inspiration från ett koncept som visades upp för tre år sedan

De första bilderna på Volkswagen ID.6 har sipprat ut på internet, och modellen tar mycket inspiration från ett koncept som visades upp för tre år sedan.

Här är de första bilderna på helt nya Volkswagen ID6, en suv med säten i tre rader. Den förväntas snart börja produceras i Kina, eftersom SAIC Volkswagen nyligen fick ett officiellt produktions/försäljningstillstånd från departementet för industri och informationsteknik (MIIT).

ID.6 är betydligt större än ID.4, som redan produceras i Kina, men den nya modellen baseras trots allt på samma plattform, MEB-plattformen. Huvudinspirationen till den nya bilen kommer från konceptet Volkswagen ID. Roomzz, som visades upp 2019. Dessutom har ID.6 sju säten fördelat på tre rader.

LÄS MER: Volkswagen lanserar fler versioner av ID.4

Det finns några detaljer om bilen, som Twitterkontot Moneyball har avslöjat. 

Några uppgifter på räckvidd finns i dagsläget inte, dock kommer modellen ha en toppfart på 160 km/h. Den kommer ha en systemeffekt på 150 kW, och är 4,88 meter lång, 1,85 meter bred, och 1,68 meter hög. Hjulbasen är 2,90 meter och bilen väger 2 840 kilo. 

Konceptet ID Roomzz hade ett batteri på 82 kWh, räckvidd på 450 kilometer enligt WLTP. 0-100 km/h går på 6,6 sekunder och ska ha en toppfart på 180 km/h.

LÄS ÄVEN: Ras för Volkswagen ID.3

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com