Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volkswagen lanserar fler versioner av ID.4

Första versionerna lanserades för ett par månader sedan

Större
Stäng
  • Foto: Volkswagen
    Foto: Volkswagen
  • Foto: Volkswagen

Efter att de två första versionerna av Volkswagen ID.4 lanserades för ett par månader sedan, kommer nu flera nya versioner av modellen, inklusive en instegsversion. 

I september lanserade första versionen av Volkswagen ID.4 med totalt 27 000 exemplar för Europa. Nu har ytterligare sex förkonfigurerade lanseringversioner släppts för den svenska marknaden. 

Versionerna är utrustade med olika tillval som har varit populära och är samlade i paket. Enligt Volkswagen gör det att kunderna på en snabbt sätt kan hitta den version som passar dem bäst. På så sätt ska fabriken kunna bygga och leverera bilarna i snabbare takt. 

Bland annat lanseras instegsversionen ID.4 City, som har en batterikapacitet på 52 kWh, vilket ger en räckvidd på 34,4 mil, enligt WLTP. Den har en motoreffekt på 170 hästkrafter.

LÄS MER: Historiska skiftet: Volkswagens elbil större än Volvo

Övriga versioner har ett batteri med en kapacitet på 77 kWh, och ger en räckvidd på upp till 51,8 mil. Den har en motoreffekt på 204 hästkrafter och klarar accelerationen 0 till 100 km/h på 8,5 sekunder. Topphastigheten för alla versioner, inklusive ID.4 City, är begränsad till 160 km/h. 

Samtliga versioner är bakhjulsdriva. Senare i år kommer även en sportigare modell med fyrhjulsdrift att lanseras, ID.4 GTX.

De svenska priserna startar från 446 900 kronor för instegsversionen ID.4 City, till 624 900 kronor för ID.4 Max. Noterbart är att, även om ID.4 Max är dyrast av de sex nya versionerna, så har ID.4 Lift (näst billigaste av de nya versionerna) räckvidden på 51,8 mil, medan ID.4 Max har en räckvidd på 50,6 mil. 

ID.4 lanseras hos de svenska återförsäljarna i slutet av mars och då inleds också leveranserna.

LÄS ÄVEN: Volkswagen slagen av japanska rivalen – för första gången på fem år

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com