Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Tre versioner av ID.Buzz – självkörande

Två platser framåtvända, två bakåtvända

Större
Stäng
  • Volkswagen ID.Buzz
    Volkswagen ID.Buzz. Foto: Volkswagen
  • Volkswagen ID.Buzz. Foto: Volkswagen

Volkswagen planerar för tre olika versioner av sin kommande elbil ID.Buzz. Den tyska biltillverkaren har även för avsikt att den nya bilen ska vara självkörande under vissa förhållanden.

Volkswagen planerar att lansera tre olika versioner av den kommande Volkswagen ID.Buzz, rapporterar Automotive News Europe. I Europa kommer den lanseras med plats för sex stycken passagerare och ska rikta in sig sig på bilpooler. I baksätena kommer varje passagerare ha en egen infotainmentskärm. 

I USA  lanseras en version som fokuserar på kunder som antingen reser själva eller i små grupper. Bilen har fyra platser där två är vända framåt, och två vända bakåt. Den tredje versionen är en kommersiell skåpbil, och ska rikta in sig på företag som levererar olika sorts paket. 

LÄS MER: Volkswagen bekräftar ID.8

Volkswagen ID. Buzz kommer börja säljas under andra halvan av nästa år, medan den anländer till USA 2024. Den tyska biltillverkaren håller även på att testa autonom körning på nivå fyra, vilket innebär att bilen under vissa förhållande kan köra helt självständigt. Tekniken ska vara redo att användas om fyra år och ska introduceras på vissa marknader. 

Volkswagen tror att med en självkörande bil, behövs inte en förare för att leverera paketen, och det skulle in sin tur  göra leveranserna mer effektiva.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com