Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Så mycket kostar nya Volkswagen ID. Buzz i Sverige

De svenska priserna har presenterats

Större
Stäng
  • Nu har de svenska priserna på Volkswagen ID.Buzz och ID.Buzz Cargo presenterats. Foto: Volkswagen
    Nu har de svenska priserna på Volkswagen ID.Buzz och ID.Buzz Cargo presenterats. Foto: Volkswagen
  • Nu har de svenska priserna på Volkswagen ID.Buzz och ID.Buzz Cargo presenterats. Foto: Volkswagen

Den visades upp i våras, och nu har Volkswagen presenterat priserna på ID. Buzz, den elektriska tolkningen av den klassiska folkabussen.

I våras visade Volkswagen upp nya Volkswagen ID. Buzz, och ID. Buzz Cargo. Det är en elektrisk tolkningen på den klassiska folkabussen (Volkswagen Typ 2.). Modellen baseras på MEB-plattformen och fem personer får plats, samtidigt som bagageutrymmet är på 1 121 liter. Nu har den tyska biltillverkaren presenterat de svenska priserna för modellen.

Båda modellerna har ett batteri på 77 kWh, som driver en integrerad elmotor i bakaxeln. Effekten är på 204 hästkrafter och 310 Nm. Toppfarten är elektroniskt begränsad till 145 km/h. Den har en maximal räckvidd på upp till 42,2 mil enligt WLTP. Den maximala AC-laddning är 11 kW, medan med DC-laddning går det att laddas med upp till 170 kW. Att snabbladda batteriet från 5 till 80 procent tar cirka 30 minuter.

Priserna på ID. Buzz börjar från 625 000 kronor

Vill man ha personbilsversionen ID. Buzz, kostar den från 625 000 kronor, inklusive moms. Då har den bland annat standardutrustning såsom eluppvärmd framruta, navigation, uppvärmd ratt, regnsensor, mittkonsolen Buzz Box, och bluetooth comfort.

ID. Buzz Cargo kostar däremot från 489 000, exklusive moms. Där är standardutrustningen bland annat lackerade stötfångare, sidohängda plåtklädda bakdörrar, App Connect och trägolv med lastskenor.

I slutet av augusti startar reservationsprocessen, men innan dess går det att anmäla sitt intresse på deras hemsida. I slutet av året börjar de första kundsålda bilarna tillverkas.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com