Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volkswagen lanserar billigare fyrhjulsdriven ID.4

Baseras på Volkswagen ID.4 Pro Performance

Större
Stäng
  • Volkswagen ID.4 Pro 4Motion baseras på Volkswagen ID.4 Pro Performance. Foto: Volkswagen
    Volkswagen ID.4 Pro 4Motion baseras på Volkswagen ID.4 Pro Performance. Foto: Volkswagen
  • Volkswagen ID.4 Pro 4Motion baseras på Volkswagen ID.4 Pro Performance. Foto: Volkswagen

Tyska Volkswagen har lanserat en billigare version av den fyrhjulsdrivna crossover-suven ID.4 och den baseras på Volkswagen ID.4 Pro Performance.

För en vecka sedan visades det nya konceptet Volkswagen ID. Aero upp, som ska ersätta Volkswagen Passat. Det betyder att ID. -familjen får ytterligare tillskott. Nu har Volkswagen tillkännagett att den elektriska crossover-suven, Volkswagen ID.4, även får en ny version: ID.4 Pro 4Motion.

Sedan tidigare finns standardversionen av modellen, samt Volkswagen ID.4 GTX 4Motion. Den nya ID.4 Pro 4Motion baseras på den bakhjulsdrivna ID.4 Pro Performance som har en effekt på 204 hästkrafter. Nu får den en elmotor på framaxeln (109 hästkrafter) och har därmed fyrhjulsdrift. Tack var den ökar den maximala släpvikten till 1 200 kilo, samma som GTX.

265 hästkrafter och räckvidd på 51,1 mil 

ID.4 Pro 4Motion har ett batteri på 77 kWh och en räckvidd på 51,1 mil, enligt WLTP. Den maximala laddningskapaciteten är 135 kW. Med snabbladdning kan batteriet laddas från 5 till 80 procent på 36 minuter. Bilen har en systemeffekt på 265 hästkrafter. 0–100 km/h klaras av på 6,9 sekunder. Topphastigheten är 180 km/h. Kraften till hjulen går via enväxlad växellåda. Elmotorn på bakaxeln är en permanentmagnetiserad synkronmotor, och på framaxeln är det en asynkronmotor.

Från och med första juli går nya ID.4 Pro 4Motion att beställa. Det rekommenderade priset i Sverige är från 584 900 kronor. Därmed placerar sig versionen prismässigt mellan den bakhjulsdrivna ID.4 Pro Performance (från 554 900 kronor) och ID.4 GTX 4motion (623 900 kronor).

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com