Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Glöm Porsche 911 R – här är GT3 Touring

Äntligen har Porsche begripit vad kunderna vill ha.

Vill du ha en bra bansmiskarbil men tycker att Porsche har för fåniga vingar. Goda nyheter, nu kan du slippa dem.

Någonstans gick Porsche vilse i teknikutvecklingen. För när de plötsligt stannade upp, vände om och gick tillbaka ett steg eller två med Porsche 911 R för halvtannat år sedan blev världen som galen.

För vad Porsche hade gjort var att ge publiken växelspaken tillbaka. R var ungefär en 911 GT3, alltså en banåkarvänlig variant, men utan uppmärksamhetstörstens alla vingar och – en riktig spak i stället för fladderpaddlig dubbelkopplingslåda.

Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG

Fartränder var det enda som störde.

Hela serien tog slut i näspetning och nu går bilarna för flera miljoner kronor mer än när de var nya. För ett och ett halvt år sedan! Så kan det förstås inte fortsätta och Porsche väljer att sätta punkt för hysterin. För nu går det att beställa sin Porsche 911 GT3 med Touringpaket.

Och Touringpaketet gör exakt det som R-modellen fick alla sina applåder för: skippar den fåniga bakvingen och tonar ner attityden. Dessutom går den bara att få med vanlig manuell låda, så att du som förare avkrävs ett visst mått av färdighet med kopplingsfoten.

Annars är det samma bil som helt vanliga Porsche 911 GT3, med allt vad det innebär av hästkrafter och uppgraderade hjulupphängningar. Precis som den där 911 R alltså, fast den här gången är bilen billigare – under två miljoner kronor – och framför allt slipper du det som ändå fick R att se lite fånig ut: fartranden. Den här gången är Porsche 100 procent diskreta. Så vad väntar du på?

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com