Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ford Mustang Bullitt kommer hit

Hälsning till biljaktsfilm kommer i europeiskt utförande.

Steve McQueen sladdade in Ford Mustang i filmhistorien genom biljakten i filmen Bullitt. Nu kommer Ford Mustang Bullitt till Europa.

När Ford visade upp sin hälsning Mustang Bullitt till den femtio år gamla storfilmen med Steve McQueen i huvudrollen tyckte vi nog att den var snygg, men amerikanska specialmodeller brukar närmast slentrianmässigt låta bli att ta sig över Atlanten så inte vågade vi väl hoppas på att Bullitt skulle göra ett undantag.

Men det gör den. Ford har visat upp Mustang Bullitt i ett europeiskt utförande, anpassat för den gamla världens lagar och regler. Det har inneburit ett lättare effekttapp: den fem liter stora V8:an lämnar 464 hästkrafter vilket är några färre än på andra sidan pölen. Annars är allt som vanligt: Mustang är en oborstad muskelbil (som har blivit mer borstad med åren) och i Bullitt-version har den möjligen en smula elegans.


Läs mer: Ford Mustang Bullitt är grön


Det har man åstadkommit med några tunna kromlister och en vit växelspaksknopp till den manuella lådan, som mellangasar själv när man växlar ner. I Bullittutförande får man också 19-tumsfälgar, röda bromsok och ett tolvtums digitalt instrumentkluster. Vill man sitta bättre går det ocså att beställa sin Bullitt med sportstolar från tyska Recaro.

Ännu finns inga svenska prisuppgifter tillgängliga, men vi har blivit lovade att Ford Mustang Bullitt ska nå den svenska kusten någon gång i höst. Den levereras i Highland-grönt, men om man inte tar sin filmhistoria på allvar kan man också få den i svart.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com