Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bullitts Mustang gömdes i 45 år - säljs rekorddyrt

Köpte äkta filmbilen för 6000 dollar - kommer göra familjen stenrik

Steve McQueens legendariska Ford Mustang från ”Bullitt” var försvunnen och gömd i ett garage i 45 år. Nu söker den ikoniska bilen som förändrade filmhistorien en ny ägare. Priset väntas bli rekordhögt.

Den legendariska Ford Mustang GT:n från 1968 från Steve McQueen-filmen ”Bullitt” kommer att säljas, meddelar auktionsföretaget Mecum. Auktionen hålls i januari.

Bilen blev världsberömd när McQueen och stuntmännen jagade igenom gatorna i San Francisco i den gröna Mustangen för att skapa filmhistoriens mest ikoniska biljakt. Den tio minuter långa scenen är filmhistoria och förvandlade den gröna Mustangen till en ikon.

I decennier efter filmen var ”Bullitts” Mustang förvsvunnen. I januari 2018 hittades bilen när Sean Kiernan avslöjade att den hade funnits i familjens garage under årtionden. Hans pappa köpte bilen för endast 6 000 dollar på 1970-talet.

Bilen har varit på världsturné sedan den visades på nytt på Detroit Auto Show för ”Bullitts” 50-årsjubileum. Mustangen har såväl stått uppställd i en monter framför Vita Huset som varit med i ett avsnitt av Jay Lenos motorshow.

I ett Instagram-inlägg onsdag berättar Kiernan om familjens beslut:

– Jag kan lova att vi har tänkt detta tillsammans och beslutat att detta är det bästa för familjen. Bullitt har varit en del av min familj i 45 år och vi har firat henne på det bästa sättet som möjligt, och nu kommer det att få en ny roll och ny mening för den framtida ägaren.

Kiernan kan räkna med att bilen som hans pappa köpte för 6000 dollar kommer att göra familjen ekonomiskt oberoende. Priset väntas bli minst 40-50 miljoner kronor. Endast en skinnjacka som McQueen bar i Bullitt såldes för åtta miljoner kronor.

Auktionsbolaget Mecum förväntar sig att Bullitt Mustangen kommer att bli ”den mest värdefulla amerikansk-tillverkade samlarbilen som någonsin sålts på auktion.”

Bilen har även inspirerat Ford till en Mustang Bullitt specialutgåva. Hela produktionen hjälpte till att fira filmens 50-årsjubileum.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com