Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Ford släpper två nya Mustang-modeller

Blue Edition och Black Shadow Edition kommer till Sverige

Ford Mustang håller alltjämt ställningarna som muskelbilen framför andra. Nu släpper Ford två specialmodeller.

När Ford Mustang såg dagens ljus år 1964 och ett halvt (den kallas faktiskt så, den första årsmodellen) slog den ner som en bomb. Kanske är det inte så konstigt, en stor motor i en liten bil brukar ge resultat.

Den allra senaste generationen, den sjätte i ordningen om man bara räknar plattformsbyten, fyllde ett år häromdagen och har kanske framför allt utmärkt sig med att ha en fyrcylindrig motor som basalternativ.

1978 Ford Mustang II King Cobra

Ford

Generation två 1974–1978 var väl lågvattenmärket?

Nu släpper Ford två specialversioner av den senaste Mustang: Blue Edition och Black Shadow Edition. Ford Mustang Blue Edition kan du beställa hos din Fordhandlare redan i dag. Då har den en kornblå kulör med svarta fartränder, en färgkombination som Ford kallar för ”Grabber Blue”, eftersom den ska fånga omgivningens uppmärksamhet. Välj mellan 2,3-liters fyrcylindring turbo eller V8.

Ford Mustang Black Shadow Edition ska gå att beställa från och med februari 2017 och då får man inte välja motor utan V8 på 421 hästkrafter är det enda alternativet. Däremot kommer den att erbjudas i fyra olika kulörer: vit, gul, röd eller blå. Fälgar och fartränder ska vara unika för versionen.

Vi har inga prisuppgifter i dagsläget, men den vanliga Ford Mustang har en prislista som startar på 358.000 kronor.

Foto: Ford
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com