Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Det här kan vi se fram emot på bilmässan i München

Grandsphere • EQE • Mégane-e • ID.1/2?

Större
Stäng
  • Volkswagen ID.5 GTX
    Volkswagen ID.5 GTX förväntas visas upp på bilmässan i München.
  • Volkswagen ID.5 GTX förväntas visas upp på bilmässan i München.

På bilmässan i München nästa vecka kommer en mängd med europeiska biltillverkare visa upp nya spännande koncept och modeller.

Nästa vecka startar bilmässan IAA i München som genomförs mellan 7 och 12 september. Den efterträder mässan i Frankfurt och får delvis ett nytt format. Självklart kommer det visas upp nyheter, och Automotive News Europe berättar om några av dem:

Audi kommer visa upp det elektriska konceptet Grandsphere som ska visa den elektrifierade framtiden för den tyska biltillverkaren. Antagligen kommer konceptet vara en suv/crossover.

München är BMW:s hemstad och det betyder självklart att den bayerska biltillverkaren kommer visa upp en del nyheter. Enligt anonyma källor som publikationen har pratat med ska ett koncept av nya 7-serien visas upp. Konceptet är det första som baseras på BMW:s nya plattform ”Neue Klasse”, som är designad primärt för elbilar, men kan även tillverka bilar med förbränningsmotorer och hybrider. BMW ska även visa upp bränslecellsdrivna iX5 Hydrogen, som de testade på vanliga gator i juni.

LÄS MER: Lotus växlar upp – fyra nya modeller till 2026

Dacia visar upp nya Dacia Jogger som har sju säten och som ersätter kombin Dacia Logan MCV. Mercedes i sin tur kommer med en drös av modeller. Bland annat innebär det premiären för EQE, den elektriska versionen av Mercedes E-klass. EQE ska konkurrera mot Audi A6 E-tron och den kommande elbilsversionen av BMW 5-serien. De ska även visa upp en eldriven Mercedes-Maybach, samt två Mercedes AMG-modeller.

Porsche tänker visa upp ett mystiskt koncept där det inte har framkommit så många detaljer. Renault tar med sig den elektriska versionen av Mégane: Mégane-e, samt en prototyp av elbilen Renault 5.

Volkswagen kommer visa upp en liten stadsbil som är ännu mindre än Volkswagen ID.3. Bli inte förvånad om den heter ID.2 eller ID.1. Dessutom förväntas de visa upp den sportigare versionen av ID.5: ID.5 GTX.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com