Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Protester på bilsalongen i Sanghai

Protesterade mot Tesla

Större
Stäng
  • Skärmdump: Twitter
    Skärmdump: Twitter
  • Skärmdump: Twitter

Knappt har bilsalongen i Shanghai startat innan bilmässan skakades av protester.

Bilsalongen i Shanghai genomförs varannat år och har funnits sedan1985. I veckan ska bilsalongen i Shanghai gå av stapeln, i dag och i morgon är det nämligen pressdagar. Trots detta har det ändå förekommit dramatik eftersom det har genomförts protester inne på mässområdet. Det var nämligen en arg ägare till en Tesla Model 3 som anklagar den amerikanska elbilstillverkaren att montera sina bilar med felaktiga bromsar. 

Personen besökte Teslas monter på bilsalongen och klättrade sedermera upp på en Tesla Model 3 och hade på sig en t-shirt med budskapet ”Förlorad bromskontroll”, skrivet på kinesiska. Delar av portesten/incidenten spelades såklart in och delades på sociala medier. 

Kvinnan omringades ganska snabbt av säkerhetsvakter som använde paraplyer för att försöka dölja budskapet. Men hon kontrade enligt uppgifter genom att ta tag i dem och kasta bort paraplyerna, samtidigt som hon skrek ”Tesla förlorade bromskontrollen”, innan hon släpades ned från taket och eskorterades i väg av säkerhetsvakter. 

LÄS MER: Kinesiska armén förbjuder Teslabilar – anklagas för att spionera

I en kommentar till Bloomberg sade Tesla att kvinnan upprepade gånger har protesterat mot Teslas påstådda bromsproblem. Kvinnan livestreamade tydligen inifrån mässan innan hon klev upp på bilen. Representanter från den amerikanska biltillverkaren försökte att övertala henne att kliva ned från bilen, men när personen inte lyssnade tillkallades säkerhetsvakterna. 

Teslaägaren menar att bromsarna på hennes Model 3 havererade och dödade nästan fyra av hennes familjemedlemmar. Tesla själva menar att bromssystemet och förarhjälpmedlen fungerade korrekt under olyckan, där hastigheten var cirka 120 km/h. 

Enligt Tesla ska flera försök ha gjorts för att hitta lösningar och förlikningar, och har till och med erbjudit att bilen skulle undersökts av en tredje part, men det har ägaren inte gått med på. 

 

LÄS ÄVEN: Volvo mer hållbart än Tesla

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com