Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo mer hållbart än Tesla

Tesla har sedan fyra år tillbaka ansetts som det mest hållbara varumärket inom bilbranschen, men nu är Volvo i topp visar nya siffror från en studie med 23 000 personer 

En ny studie från Sustainable Brand Index mäter hur drygt 23 000 svenskar uppfattar cirka 400 olika varumärken inom hållbarhet, och det är Volvo som är tillbaka i topp när det kommer till bilbranschen.

Genom åren har Volvo med god marginal ofta varit i topp i bilbranschen, tack vare sitt ordentliga fokus på säkerhet. 2017 klev Tesla in på scenen och tog allt rampljus. Den amerikanska elbiltillverkaren har sedan dess imponerat på svenskarna genom en kombination av prestige och miljö. Dock har det blivit ändring till i år. Volvo uppfattas nu som mest hållbart i branschen, och inte enbart på grund av företagets säkerhetstänk.

Foto: Sustainable Brand Index

LÄS MER: Officiell: Volvo C40 Recharge

– Volvo med VD Håkan Samuelsson i spetsen har under senare år blivit tydligare med sina ambitioner kring omställningen till elfordon. Det verkar ha gett tydlig effekt bland svenskarna. Även satsningen på Polestar, som egentligen är ett separat varumärke, kopplas av många svenskar ihop med Volvos hållbarhetsarbete, säger Erik Elvingsson Hedén, grundare av Sustainable Brand Index. 

Bland annat har Volvo sedan tidigare meddelat att av totalförsäljningen 2025, ska hälften vara elbilar och hälften laddhybrider. Fem år senare, 2030, ska Volvo bli ett renodlat elbilsmärke. Även om de ”vann” sin bransch, så placerade de sig totalt på plats 15 i studien. 

Allt som allt ansågs Coop som det mest hållbara varumärket, följt Ikea, ICA, Änglamark och Saltå Kvarn. 

LÄS ÄVEN: Volvo uppdaterar flera modeller

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com