Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Bugatti Chiron Pur Sport flyger fram över banan

Härligt bildspel från italienska Nardó

Senare i år ska Bugatti Chiron Pur Sport levereras till kunderna. De 60 kunderna, alltså.
När biltillverkarens testförare Andy Wallace tog den till banan förra veckan flög han bokstavligen talat fram över asfalten.

De brukar skapa uppståndelse omkring sig, Bugattis skapelser. Inte heller finns det särskilt många av dem och billiga är de inte. I slutet av sommaren dök det upp en Blocket-annons med en Bugatti Chiron Sport i Stockholm. Den har en prislapp på 40 miljoner kronor.

Nu är nästa värstingversion av Chiron under utveckling. Bugatti Chiron Pur Sport ska, namnet värdigt, vara den renaste bilen i italienarnas kollektion av hypersportbilar.

Den ska byggas i 60 exemplar under hösten i franska Molsheim. Inför byggstarten har Bugatti låtit deras designerade testförare Andy Wallace köra Chiron Pur Sport på Nardó-banan i Italien. Syftet var att justera bilen efter hans feedback. Och enligt hans kanske inte helt opartiska utlåtanden är det en bil som minst sagt imponerar.

– Jag försökte skaffa mig en vag idé om vad jag kunde förvänta mig. Det är otroligt hur Chiron Pur Sport tar sig an svängarna på banan. Jag är verkligen imponerad över balansen, det extremt bra greppet, den exakta responsen och sättet som den accelererar så snabbt och säkert ur kurvorna, sa han efter testkörningen.

På några av bilderna ses han göra en kortare flygtur med bilen. Det går inte att förneka att det ser mäktigt ut.

Chiron Pur Sport är en lättare version än originalet och med ett styvare chassi. Den ligger inne med en 8,0-liters W16-motor som producerar 1 479 hästkrafter. Några exakta prestandasiffror har inte presenterats än.

Bilen kommer som sagt bara att produceras i 60 exemplar och kommer kosta kunderna 3 miljoner euro, alltså strax norr om 31 miljoner kronor.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com