Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Unik Bugatti Chiron Sport säljs i Sverige

Priset: 40 miljoner kronor

En helt unik bilannons ligger nu ute i Sverige.
Det rör sig om en Bugatti Chiron Sport som säljs för 40 miljoner kronor.
Just nu visas den på ett showroom i Stockholm.

I helgen levererades en smått unik bil till McLaren- och Bentleyhandlaren Automotion Group på Östermalm i Stockholm, och den ligger nu uppe på en annons på Blocket.

Bilen i fråga är en Bugatti Chiron Sport. Det är en sportigare version av vanliga Bugatti Chiron – uppföljaren till Veyron – och den skiljer sig också en aning från standardversionen med en 18 kilo lättare vikt och ett styvare chassi för bättre köregenskaper.

Smått unik är den allt. Bilen är den enda av sitt slag i Sverige och i annonsen står det att den är ”tillräckligt snabbt för omkörningar”. Med sin 8.0 liter stora W16-motor som ger 1.500 hästkrafter och 1.600 Nm har den en topphastighet på 420 km/h (elektroniskt begränsad) och skickar iväg bilen 0-200 km/h på under 6,5 sekunder. Så ja, nog är den snabb nog för omkörningar.

Enligt annonsen är den av modellår 2019 och har gått under 500 mil. Tills vidare visas den upp på Automotion Groups showroom.

Denna Bugatti Chiron Sport, som enligt tillverkaren själv är den ”ultimata supersportbilen”, säljs nu alltså för 40 miljoner kronor. Det betyder att den har ökat ganska duktigt i värde då nypriset ligger på 34 miljoner kronor.

Det är inte heller den enda Bugattin som säljs i vårt avlånga land för stunden. Sedan april har bilhandlaren Daytona Automobil haft en annons ute på Blocket med en svart Bugatti Chiron Sport. Det exemplaret går på 45 miljoner kronor.

Bara några veckor dessförinnan låg en Bugatti Veyron ute hos Platinum Cars i Norrköping för 16 miljoner kronor.

Det våras för supersportbilar i den svenska sommaren alltså.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com