Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Slutet - därför lägger Bugatti ner hyperbilen Chiron

Då byggs sista exemplaret av 40-miljonersbilen

Nu står det klart att produktionen av hyperbilen Bugatti Chiron läggs ner nästa år.
Tiden verkar ha sprungit ifrån monstret med W16-motor som inte verkar få någon egentlig ersättare.
– Allt jag kan säga är detta: vi kommer att presentera några intressanta överraskningar 2020. Vi har flera idéer och fortsätter att arbeta med framtiden, säger Bugattis vd Stephan Winkelmann.

Tiden går fort även i bilvärlden, i år är det redan fem år sedan Bugatti Chirons produktion startade. Vill du ha en ny Chiron finns fortfarande chansen, till det facila priset av 40 miljoner kronor. Det finns fortfarande cirka 100 bilar kvar att producera som ännu inte har några köpare.. Bugatti säger nu att de kommer att ha producerat klart modellen nästa år. Då har 500 bilar byggts och Chiron läggs ner.

Bugatti Chiron har bland annat satt ett omdebatterat världsrekord som världens snabbaste produktionsbil med 490 km/h. Ett rekord som bland annat ifrågasätts av Koenigsegg, då Bugatti bara körde åt ett håll på Ehra-Lessien-banan. Guninness rekordbok har inte heller godkänt rekordet, varför det bara gäller inofficiellt. Det officiella rekordet tillhör fortfarande svenska Koenigsegg med 447 km/h.

Bugatti tänker dock inte vila på sina lagrar, utan kommer redan i år att presentera flera spännande nyheter. Det ryktas om både en super-suv och en ny hyperbil, men utan den gigantiska W16-motorn som både är dyr och ovänlig för miljön.

– Allt jag kan säga är detta: vi kommer att presentera några intressanta överraskningar 2020. Vi har flera idéer och fortsätter att arbeta med framtiden. Vi kommer att presentera ytterligare högpresterande fordon 2020, eftersom Bugatti förblir trogna mot sin filosofi om att utveckla de bästa bilarna i världen, säger vd Stephen Winkelmann i ett uttalande.

Volkswagen-koncernens andra superbilsmärke Lamborghini har förvandlats till en suv-tillverkare genom Urus-modellen som står för mer än halva Lamborghinis produktion. Kanske går Bugatti samma väg – om några månader vet vi.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com