Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Bugatti Chiron söker fler köpare

Bara 220 av de planerade 500 bilarna är bokade

Bugatti sparar inte på krutet. Nya Chiron har 1.500 hästkrafter och är toppfartsbegränsad till 420 km/h. Men nu får man leta efter kunder med ljus och lykta.

I den grekiska mytologin var Chiron son till Kronos och kentarernas anförare och till skillnad från sina ganska oborstade härer var Chiron intelligent, civiliserad och hovsam i största allmänhet. En ganska bra analogi till superbilarnas svar på gåslever.

Bugatti Chiron tvångsmatas av fyra turboaggregat.

Bugatti Chiron tvångsmatas av fyra turboaggregat.

Men Bugatti påstår att de har lånat namnet från den monegaskiske racerföraren Louis Chiron som bland annat vann Monacos Grand Prix 1931 i en Bugatti Type 51. Det må väl vara hursomhelst med den saken. Bugatti Chiron har 1.500 hästkrafter och kan köra ifrån alla sura frågor i världen.

Trots det har Bugatti bara lyckats teckna kontrakt på 220 av de planerade 500 bilarna som ska byggas under de närmaste åren. I superbilsvärlden hör det inte till vanligheterna att produkterna är trögsålda, men kanske har det någonting att göra med prislappen på dryga 20 miljoner kronor.

Eller också beror det på åttiotals-lyktorna i fronten.

Eller också beror det på åttiotals-lyktorna i fronten.

Bugatti tycks dock ta predikamentet med upphöjt lugn. I en intervju med GTspirit säger Bugattis (och Bentleys) VD Wolfgang Dürheimer att kunderna självklart behöver provköra bilen innan de skriver på papperen. Med nämnda provkörningar planerade att äga rum i mars nästa år kanske Bugatti kan få se orderstocken öka.

Och trots allt räcker även de 220 befintliga beställningarna rätt länge. Med den nu planerade produktionstakten om 65 bilar per år skulle de räcka till 2020.

Foto: Bugatti, L214 – Éthique & animaux/Wiki Commons, theAFICIONAUTO/Youtube
redaktoren@bytbil.com

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com