Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Nya Bugatti Chiron: Lite bättre och dyrare

Här försöker Bugatti ta uppmärksamheten från Koenigsegg

Timmarna efter att Koenigsegg presenterade sina två nya bilar, kontrade konkurrenten Bugatti med sin nyhet: en lite snyggare och lite lättare variant av Chiron.
Nya Chiron ”Pur Sport” ska tillverkas i 16 exemplar och kosta drygt 35 miljoner styck.
Varsågod, njut av bilderna.

Katt-och-råtta-leken mellan de två bilmärkena Koenigsegg och Bugatti fortsätter. Vem som är katt respektive råtta får du bestämma, men faktum är att svenskarna efter den stora presentationen igår har skaffat sig ett försprång när det gäller modellutbud. Christian von Koenigsegg visade upp nya fyrsitsiga modellen Gemera som blev det stora samtalsämnet i bilvärlden. Aldrig tidigare har någon biltillverkare gjort en så snabb och stark fyrsitsig personbil.

Några timmar senare kom Bugattis nyhet – ännu en variant av Chiron ska tillverkas i liten skala, runt 16 exemplar.
”Nu har Chiron kommit i så många olika varianter att det börjar bli svårt att hålla koll” skrev den amerikanska bilsajten Carscoops.com.

I höstas fick kampen mellan Koenigsegg och Chiron en extra krydda när Bugatti jublade över sitt påstådda hastighetsrekord med Chiron som kom upp i 490 km/h, över 300 mph, på Ehra-Lessien-banan i Tyskland.
Bugattis vd Stephan Winkelmann gick ut och jublade och sade att märket tagit hastighetsrekordet för produktionsbilar från Koenigsegg.
Koenigsegg gratulerade visserligen sin konkurrent för prestationen, men konstaterade samtidigt att hastigheten tar kronan från Agera RS först om Bugatti klarar av att upprepa topphastigheten under testet – och att bilen verkligen representerar den upplaga som når allmänheten.
”Om den godkända produktionsversionen av samma bil kan köra snabbare än 284,55 mph – eller 277,9 mph som snitthastighet i två riktningar – då kommer den ta kronan från Agera RS som den snabbaste serietillverkade bilen till dags datum”, sade en representant för Koenigsegg till Top Gear.
Den prestationen har Bugatti ännu inte försökt sig på.

Vad är nytt med nya Chiron Pur Sport då? Man kan sammanfatta förändringarna så här: lite bättre fjädring, lite vassare växellåda och coolare kaross. Dessutom 19 kilo lättare än ”standard-Chiron”.
Motorn är densamma,  en W16-motor på 8,0 liter med fyra turboaggregat som klämmer ur sig 1479 hk.
Så den här modellen kommer inte att ta rekordet från Agera RS.

Priset är ungefär en halv miljon kronor mer än för en Chiron Sport.
”Vi undrar ju vad ägarna av en standard-Chiron och i synnerhet en Chiron Sport tycker om de här nya uppgraderingarna som de inte får, trots att de betalat drygt tre miljoner för sina bilar” skriver Carscoops.com.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com