Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BMW:s vd: ”Tesla är inget premiummärke”

Menar att de har bättre kvalitet på sina produkter

Större
Stäng
  • BMW:s vd, Oliver Zipse, hävdar att Tesla inte är ett premiummärke. Foto kollage: Tesla/ BMW
    BMW:s vd, Oliver Zipse, hävdar att Tesla inte är ett premiummärke. Foto kollage: Tesla/ BMW
  • BMW:s vd, Oliver Zipse, hävdar att Tesla inte är ett premiummärke. Foto kollage: Tesla/ BMW

BMW:s chef, Oliver Zipse menar att BMW har en högre kvalitet och tillförlitlighet på sina produkter jämfört med amerikanska Tesla. Dessutom hävdar han att elbilstillverkaren inte är en del av premiumsegmentet.

BMW:s vd, Oliver Zipse, har attackerat elbilstillverkaren Tesla, och anklagar dem för att inte vara ett premiummärke. Det är andra gången i år som Zipse går till attack mot Tesla, rapporterar Automotive News Europe.

I februari uttalade sig han att han inte tror att Tesla kommer ha möjlighet att vara den ledande elbilstillverkaren i framtiden på grund av konkurrensen. Dock var Tesla Model 3 den bästsäljande bilen i Europa i september i år.

– Där vi skiljer oss åt är vår standard på kvalitet och tillförlitlighet. Vi har olika ambitioner när det gäller kundnöjdhet sade, Oliver Zipse nyligen på en presskonferens som organiserades av Handelsblatt.

LÄS MER: BMW: ”Vi är redo för förbud mot förbränningsmotorer”

Han sade också:
– Tesla är inte en riktig del av premiumsegmentet. De växer starkt via prissänkningar. Det skulle vi inte göra eftersom man måste hålla hela loppet ut.

För att försöka komma i kapp Tesla har BMW nyligen lanserat två elbilsmodeller: BMW iX, och BMW i4, som började serietillverkas i slutet av oktober.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com