Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Bilarna som matchar olika livsstilar

Åtta bilar som matchar olika sorters människor

Bilen är en stor investering och där man får ta olika aspekter i beaktning. Men de ska även avspegla ens livsstil Här de bästa modellerna för åtta olika livsstilar. 

Att köpa en bil är en stor investering för de flesta och det är många apsekter som man behöver ta i beaktning innan man till slut gör sitt val, något som Bytbil skrev om tidigare i veckan. 

Men bilen ska inte enbart ta dig från punkt a till punkt B. Det är säkert också så att bilägarna uppskakat om bilen speglar ens livsstil.  Nu har bilhandlarkedjan Kamux tipsat som olika personligheter och parat ihop dessa med olika bilmärken och modeller: Fotbollsföräldern, historikern, musikälskaren, preppern, ljudboksälskaren, veganen, filmnörden och fackmedlemmen. 

– Att köpa en begagnad bil är klokt ur flera aspekter. Inte bara är det snällare mot plånboken, det är dessutom fördelaktigt ur ett miljöperspektiv. Och visst finns det en bil för alla, oavsett vem du är, säger Thomas Celik, butikschef på Kamux i Borås.

Fotbollsföräldern 

Om man har ett idrottsintresserat barn innebär det många lämningar och hämtningar. Med andra ord underlättar en bekväm bil med flertalet passagerare. Då är Volvo XC90 en bil som passar. Den rymmer sex personer och har massagefunktion på förarsätet, som kan vara välbehövligt efter en lång dag med att bära runt vattenflaskor och träningsutrustning. 

Historikern 

Intresserad av krigshistoria och letar du samtidigt efter en ny bil? Då kan en Jeep vara en lämplig kandidat. Bilens ursprung är historiskt då den togs fram under 1940, mitt under andra världskriget. Därmed är den Jeep perfekt för en person som vill känna att man kör runt i ett stycke krigshistoria. 

Musikälskaren 

Få saker så trevligt som att lyssna på musik som under en bilfärd. För vissa är musiken en livsstil. Då är Lexus bilen för en person som värdesätter ljudkvalitet. Lexus har tillsammans med kompositören och teknologen Paul Oomen tagit fram den optimala ljudanläggningen. Allt från högtalarnas placering till kvaliteten på ljudet har utvärderats. I en Lexus är dessutom alla detaljer uttänkta så att ljudupplevelsen ska vara perfekt oavsett var man sitter i kupén. Av musikälskare för musikälskare helt enkelt. 

Preppern 

Det har blivit allt vanligare med prepping de senaste åren. Man skapar sig själv förutsättningar för att överleva diverse framtida katastrofer. Mitsubishi Pajero har beskrivits som en slittålig bil som klarar av krig, oavsett plats. Man kan nästan köra i genom vilken terräng som helst, har plats med ett extra hjul i bakluckan och har ordentligt med plats för all typ av proviant som är viktig att ha med sig vid en eventuell katastrof.

Ljudboksälskaren 

Det blir allt vanligare att lyssna på ljudböcker när man kör bil. Då är en viktig egenskap bilens ljudisolering. Skoda Fabia ser till att varken vindbrus eller motorljud stör. En riktig toppenbil för den som vill kunna lyssna när Stefan Sauk eller Katarina Ewerlöf läser upp den senaste deckaren utan att störas av omvärldens ljud.

Veganen 

Veganism en livsstil, och varför inte ha en bil som har ambition att göra interiören helt vegansk? Tesla ger ut flera av sina modeller som är utrustade med syntetiskt läder på både ratten och säten. Tillverkaren har ambitionen att bilen ska vara helt vegansk från och med 2020.

Filmnörden

Ford Mustang är bilen som synts mest på filmduken. Den är med i Bullit, Gone I 60 seconds och Need for Speed. Med en Ford Mustang kan filmälskaren känna Hollywoods hästkrafter brumma under motorhuven.

Fackmedlemmen

Hur kan man värna om schysta arbetsvillkor och ett sunt arbetsliv bakom ratten? Svaret är att köra en Volkswagen. Den tyska biltillverkaren har, för att skilja på jobb och fritid, valt att stänga av sina anställdas epost efter arbetstid. Man måste helt enkelt koppla bort jobbet när man har arbetat klart sina timmar som anställd på Volkswagen. För den som vill att ens solidariska värderingar även ska avspeglas på vägen är Volkswagen rätt val. 

Med det sagt, så är listan skapad med glimten i äga och får man ta listan med en nypa salt. Man får helt enkelt själv fundera över vilken eventuell bil som passar. 

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com