Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvos första elbil blir en S40

Ny uppgifter från brittisk biltidning.

Vi har blivit lovade en helelektrisk Volvo nästa år. Nu ser det ut som om den kommer att vara en ny S40.

Någon gång på våren 2016 visade Volvo upp två konceptbilar: 40.1 som gav en försmak av småsuven XC40 och 40.2 som lär antyda hur nästa Volvo S40 kommer att se ut. Och om XC40 är någonting att gå på kommer nya Volvo S40 att bli väldigt lik den där konceptbilen. Bortsett från backspeglarna och dörrhandtagen, förstås.

Lanseringen av S40 är planerad till nästa år, alltså samtidigt som Volvo har sagt att deras första renodlade elbil ska börja säljas. Sammanträffande? Inte enligt den brittiska biltidningen Autocar som rapporterar att Volvos första elbil kommer att vara just en produktionsversion av konceptbilen 40.2. För att få en uppfattning om hur en sådan kan se ut bad vi vår illustratör att, öh, illustrera.

Bytbils illustratör

Ja, ungefär så.

Redan när Volvo offentliggjorde den tekniska plattform, CMA-plattformen, som den nya 40-serien bygger på sade man att den är anpassad för att kunna härbärgera olika typer av drivlinor: förbränningsmotorer, ren eldrift eller alla tänkbara hybridvarianter där emellan. så den kunde lägga ihop ett och ett visste förstås om det här sedan länge.

Volvos utvecklingschef Henrik Green säger till tidningen att räckvidden kommer att vara uppåt 50 mil, beroende på hur man konfigurerar det moduluppbyggda batteripaketet. Green tror också att dagens krav på extrem räckvidd kommer att minska: ”Eftersom nya generationer växer upp med bara elbilar tror jag att de kommer nöja sig med en måttlig batteristorlek som täcker behovet för en dags körning.”

Så vi lär inte få se några tusenmilabilar som drivs på el i framtiden, inte om man får tro Volvo i alla fall.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com