Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Volvo XC40 får fem stjärnor i Euro NCAP

Framgång för Årets Bil i Europa 2018

Volvos lilla SUV har fått maximala fem stjärnor av Euro NCAP i deras senaste test. I maj meddelade Volvo att man höjer produktionen på grund av stor efterfrågan.

Volvo har flyt under galoscherna och särskilt med sina SUV-fordon. Vid de nyligen genomförda krocktesterna enligt 2018 års reglemente tilldelades XC40 fem stjärnor med höga resultat i de olika delbedömningarna.

Speciellt lyftes fram ny säkerhetsteknik som detektering av cyklister med autobroms och filhållningssystem.

Volvo XC40 fick 97 poäng för vuxenskydd vilket placerar den bland de fem bästa bilarna som testats de senaste tre åren. Den fick 87 poäng för barnskydd, 71 poäng för skyddet för gångtrafikanter och 76 poäng för assistanssystemen.

– Den nya XC40 är en av de säkraste bilarna på marknaden”, säger Malin Ekholm, chef för Volvo Cars Safety Center. Den kommer som standard med det största utbudet av säkerhetsteknik bland alla små SUV på marknaden, vilket hjälper föraren att upptäcka och undvika kollisioner, förbli säkert i sitt körfält och minskar risken att oavsiktligt köra av vägen.

Alla Volvo som nu säljs på marknaden har därmed fått fem stjärnor i sina respektive test. De andra SUV:arna Volvo XC90 och Volvo XC60 fick även den toppresultat när de testades.

Torbjörn Lundgren
TobbeTi@outlook.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com