Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Volkswagen Arteon ersätter CC

En Passat i galaklänning.

Volkswagen visar upp en ersättare till fyrdörrarscoupén CC på Genèvesalongen. Arteon aspirerar på högre status.

Redan i höstas skvallrade Volkswagen om den kommande ersättaren till CC, kallad Arteon. Eller, egentligen är det inte en ersättare så där rakt av, utan Arteon placerar sig ett halvt steg upp på statustrappan ovanför både Passat och den slankare CC som nu gått ur tiden.

Precis som Passat (och Golf för den delen) bygger Arteon på Volkswagens MQB-plattform som vid det här laget torde ligga till grund för ungefär 103 procent av världens alla bilar.

Men utseendet skiljer sig från Passat. Formgivaren Tobias Sühlmann har nog kastat en och annan blick åt Porsche Panameras håll för att få ihop en slankare taklinje tillsammans med vettiga innerutrymmen, för proportionerna har ungefär samma kutryggighet och bakluckelösningen är precis som hos Panamera en halvkombigrej. Men i Volkswagens tolkning är fyrdörrarscoupén stramare hållen och inte lika bulligt svulstig. 

Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG

Färre vinklar hos Porsche.

Volkswagen påstår själva att benutrymmet bak ska vara bäst i klassen, men frågan är vilken klass det är som avses. Hur som helst lovar de att man ska sitta bekvämt.

Två dieselmotorer och en bensinare finns att välja mellan, alla fyrcylindriga turbomaskiner med dubbelkopplingslåda och fyrhjulsdrift. Svenska priser lär meddelas någon gång i vår och försäljningen startar efter sommaren.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com