Bytbil är en del av Schibsted Marketplaces. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan. Läs mer här

Redaktionen tipsar

Volkswagen överväger Arteon kombi

Produktchefen vill utöka Arteon-floran.

Volkswagens lyxbil Arteon kan komma i ett nyttigare kombiutförande. Det skvallrar företagets produktchef om.

Volkswagen Arteon är tänkt som en slags uppföljare till den saligen insomnade lyxbilen Phaeton. Eller snarare, som ett mellanting mellan Phaeton och Passat. Och CC, förstås, eftersom Arteon är en fyrdörrarscoupé av samma snitt. Hur som helst är tanken att den ska vara lite lyxigare än folkfavoriten Passat, även om den bygger på samma plattform.

Nu rapporterar den brittiska tidningen Autocar att Volkswagen inte tänker nöja sig med att bara sälja en enda Arteonmodell. Till tidningen säger företagets produktchef Elmar Licharz att ”det är vår intention att göra Arteon till en hel produktfamilj”.

Ett färdigt förslag på en Arteon-kombi, eller Variant som det heter på Volkswagenspråk, i shooting brake-stil lär redan finnas framtagen och väntar bara på ledningens godkännande för att sättas i produktion. Dock får vi inte se någonting av den tänkta kombimodellen, så vi bad vår illustratör att skissa på hur en sådan skulle kunna se ut.

Bytbils illustratör

Som vanligt ångrar vi det beslutet.

Volkswagen Arteon, i premiärutförandet med halvkombibaklucka, kommer att börja tillverkas efter sommaren och väntas nå svensk mark tidigt i höst. Prislistan startar på 434.900 kronor.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com