Redaktionen tipsar

BILD-SPECIAL: Premiär för nya Volkswagen Arteon Shooting Brake

Nu premiärvisar Volkswagen helt nya sportkombin Arteon Shooting Brake.
Även sportbacken Arteon får rejäla uppdateringar.
För svenska köpare är laddhybriden extra välkommen.

Volkswagen Arteon är modellen för den som vill vara dynamisk, sportig och sticka ut men ändå ha en bil som fungerar i vardagen. Nu blir den sportiga modellen ännu mera praktisk utan att tappa sin läckra design.

Volkswagen presenterar nu Arteon Shooting Brake, som är en sportigare form av kombi. Den rätta betydelsen av Shooting Brake är egentligen en tvådörrars kombi, men i en tid när suv:ar kallas kupéer låter vi det passera. Shooting Brake-modellen följer samma smäckra designspråk som sedanmodellen, och Volkswagen-folket har lyckats ge bilen stora utrymmen utan att bilen ser ut som en klumpig laståsna. Ändå kan nya Arteon Shooting Brake lasta 1632 liter bagage när baksätena är fällda.

Samtliga modeller av Arteon har också fått lätt igenkännbara modifieringar. Bland annat har bilen fått helt nya strålkastare och en förändrad grill som ger den ett annorlunda utseende i fronten. Bilen har också fått annan kromdekoration och sportigare luftintag. Även baklyktorna är nya. Sportmodellen Arteon R får en helt egen grill som saknar krombåge och ger bilen ett mer aggressivt intryck.

Inne i kupén har det hänt ännu mer. Bilen har fått en ny helt digital förarmiljö med Volkswagens allra senaste infotainmentsystem och de senaste hjälpsystemen för föraren. Bland annat finns Travel assist som möjliggör halvautonom körning upp till 210 km/h. Även ratten är ny och mittkonsollen är omarbetad. För att det ska bli extra mysigt finns ett nytt belysningssystem med 30 färger, som bland annat belyser dörrarna. Volkswagen har också uppgraderat materialvalen för att skapa ännu mer premiumkänsla.

Den största nyheten om vi lyfter på motorhuven är att Arteon numera finns som laddhybrid, ett mycket välkommet tillskott för svenska tjänstebilsförare. Shooting Brake-varianten kan bli en tuff utmanare för Volvo V90. Den nya modellen har en välbekant och beprövad laddhybriddrivlina från Volkswagen Passat med en 1,4-liters TSi-motor i kombination med elmotor. Systemeffekten är 218 hästkrafter. Laddhybriden kommer att heta eHybrid, och inte GTE som gäller för de andra modellerna hos Volkswagen.

De som vill vara riktigt sportiga kan välja autobahnloket Arteon R med hela 320 hk. Bilen har ett nytt system med fyrhjulsdrift och torque vectoring som ska ge den bättre köregenskaper. Den fyrcylindriga turbomotorn har blivit hela 40 hk starkare än tidigare.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com