Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Video: von Koenigsegg visar för första gången upp Gemera

Systemeffekt på 1 750 hästkrafter

För första gången visas Koenigsegg Gemera upp, och du får en liten guidning av Christian von Koenigsegg själv, plus att du får höra hur motorn låter.

I somras visade Koenigseggs grundare och vd, Christian von Koenigsegg, upp den nya modellen Jesko. Han gav en personlig guidning av bilen i en video. Nu har han gjort samma sak med Koenigsegg Gemera.

Koenigsegg Gemera presenterades för första gången i mars för två år sedan. Det är märkets första fyrsitsiga GT-bil. Den har en trecylindrig tvålitersmotor med dubbla turbos och ska drivas med E85-bränsle. Motoreffekten är 600 hästkrafter.

Första testet av Koenigsegg Gemera

Dessutom har bilen inte en, utan tre elmotorer som stöttar förbränningsmotorn. Det betyder en systemeffekt på 1 735 hästkrafter och 3 500 Nm. Batteripaketet är på 16,6 kWh och räckvidden uppges till 5 mil. Toppfarten ska vara upp emot 400 km/h. Totalt kommer 300 exemplar tillverkas. En av prototyperna fångades på bild i augusti, när den körde en kort tur runt fabriken i Ängelholm.

I videon ovan får man se Christian von Koenigsegg stå framför prototyperna av Koenigsegg Gemera, Jesko och Regera. Det är första gången som Gemera är ute på banan och testas ordentligt. Enligt von Koenigsegg är den enkel, och kul att köra, men det är också en unik erfarenhet att köra bilen. Dessutom får man lyssna när den läckra motorn startas. Hur den låter får du se i videon.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com