Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Video: Koenigsegg visar upp tekniken bakom Jesko

1 280 hästkrafter • V8-motor

Större
Stäng
  • Koenigsegg Jesko.
    Koenigsegg Jesko. Foto: Koenigsegg
  • Koenigsegg Jesko. Foto: Koenigsegg

Koenigseggs vd och grundare, Christian von Koenigsegg, visar upp tekniken bakom nya monstret Jesko, och man får även lyssna på den ljuvliga motorn.

I juli visade Koenigsegg en video på en förserie av Koenigsegg Jesko, vilket var ett tecken på att de var redo för en serietillverkning av den nya supersportbilen. Kort därpå visade Christian von Koenigsegg själv upp Jesko i en video.

Nu har Koenigsegg släppt ytterligare en video där Christian von Koenigsegg åter visar upp Jesko. Den här gången pratar han om tekniken bakom och hur motorn i monsterbilen fungerar. Dessutom får man har det ljuvliga ljudet som V8-motorn som sitter i Jesko ger ifrån sig. Man får också reda på hur snabbt motorn varvar upp från tomgång som du ser i videon nedan.

Koenigsegg ska tillverka två versioner av Jesko: Jesko Attack som har mycket downforce, medan Jesko Absolut riktar in sig på mer toppfart och ska klara av hastigheter runt 482 km/h.

Båda versionerna har en femliters twinturbo V8-motor som levererar 1 280 hästkrafter, om bilen tankas med vanlig bensin. Tankas den däremot med E85, går effekten upp till rejäla 1 600 hästar. Kraften går via den nioväxlade LST-lådan. Tekniken tillåter Jesko att sömlöst hoppa över växlar, exempelvis från sjunde, till fjärde växeln.

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com