Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Världspremiär: Se bilderna på nya Audi A3 Sportback

Nu har Audi A3 Sportback världspremiär.
Audis kompaktbil är en lyxigare och dyrare bil som bygger på samma plattform som Volkswagen Golf.
Klädseln i nya A3 är gjord av återvunna PET-flaskor.

Nu är det. dags för Audi att visa upp sin nya kompaktbil Audi A3 Sportback efter att Volkswagen visat upp Golf på samma plattform. Även Skoda och Seat har visat sina versioner Octavia och Leon.
Audi A3 Sportback är den mest lyxiga varianten av de fyra bröderna på den så kallade MQB-plattformen.

Audi A3 Sportback får en elegant och tydlig Audi-design och ser lite ut som en krympt E-tron. Strålkastarna och grillen har vuxit jämfört med tidigare modell och motorhuven har luftintag som är en blinkning till gamla Audi Quattro. Måtten på den nya bilen är 4,34 meter lång, 1,82 meter bred och 1,43 meter hög.

Interiören har fått sig ett rejält lyft jämfört med föregångaren och moderniseringen är påtaglig. Bilen har liksom Golf bara en knapp för automatvåxellådan och instrumenteringen är helt digital. Dessutom går det att få den med en extra miljövänlig klädsel gjord av PET-flaskor.

Från start kommer A3 Sportback med tre olika drivlinor. Det handlar om en 1,5-liters TFSI-fyra på 150 hk som är bekant från Golf. Dessutom finns två dieslar på 116 hk respektive 150 hk. Från början är det framhjulsdrift som gäller, Quattro kommer lite senare.

Audi presenterar också en två olika laddhybrider. Det finns dels en laddhybrid på 204 hästkrafter och en starkare version med 245 hk. Räckvidden på elektricitet är cirka 60 km. Senare kommer Audi att presentera en ny S3 och ännu senare kan det komma en hårig RS3:a.

Maths Nilsson
maths.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com