Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Här är vad vi vet om nya Audi Q4 e-tron

Ska presenteras i senare i år

Större
Stäng
  • Foto: Audi
    Foto: Audi
  • Foto: Audi
    Foto: Audi
  • Foto: Audi
    Foto: Audi
  • Foto: Audi
  • Foto: Audi
  • Foto: Audi
  • Foto: Audi
  • Foto: Audi
  • Foto: Audi

Snart kommer Audi lansera sin nya modell Q4 e-tron. Nu har den tyska biltillverkaren avslöjat detaljer om modellen som har världspremiär senare i år. 

För en tid sedan så visade Audi upp sin nya elbilsmodell Audi e-tron GT, nu visar den tyska biltillverkaren upp interiören på kommande Audi Q4 e-tron. Därmed fortsätter Audi sin elbilsoffensiv.

Den tyska biltillverkaren har varit generös med detaljer som de väljer att dela med sig. Bland annat är bilen 459 centimeter lång, 186,5 bred, och 161,3 centimeter hög, och baseras på elbilsplattformen MEB. Modellen kommer bli en av de större suvarna i kompaktsegmentet, och enligt Audi kommer den få ett stort innerutrymme, som motsvarar betydligt större suvar. 

Dörrarna öppnar brett och sätena ger en hög sittposition, samt saknar även kardantunnel, vilket ökar utrymmet. Den ska ha 24,8 liter i förvaringsutrymmet inne i kupén, inklusive handsfacket. Mittkonsolen har två integrerade mugghållare, ett förvaringsutrymme på 4,4 liter, två USB typ-C uttag och och Audi Phone box för trådlös laddning (dock som tillval). Tittar man på sätesklädseln finns det flera alternativ. Däribland läder/konstläder och finnappaläder.  Sedan finns en kombination av konstläder och Dinamica, ett mikrofibermaterial. Upp till 50 procent av textilen som används, består av återvunna PET-flaskor som omvandlats till garn. 

LÄS MER: Säljstart för Audi A3 Sportback 45 TFSI e

De fyra sidodörrarna har integrerade specialfack för flaskor på upp till en liter, som är placerade vid armstödet. Bagageutrymmet rymmer 520 liter, med nedfällda säten rymmer det 1 490 liter. De nedfällda sätena kan delas 40:20:40. 

Audi Q4 e-tron har ett helt digitalt reglage- och skärmkoncept med fyra enheter: ett digitalt instrumentkluster, eller Audi virtual cockpit i förarsiktet, MMI Touch-skärmen och röststyrning. Som tillval finns en head-up display med augmented reality.

Foto: Audi

Med den nya head-up displayen så kommer systemet visa information i två separata nivåer: statusnivån och i AR-nivån. I AR så kommer information från assistanssystemen och körriktningsvisare från navigationssystemet, liksom start- och slutdestinationen på motsvarande plats i verkligheten. Enligt Audi så kommer symbolerna upplevas som svävande på ett fysiskt avstånd, på cirka 10 meters avstånd, eller längre bort beroende på situationen. Statusområdet visar hastighet och trafikskyltar, liksom assistans- och navigationssymboler.  

Audi Q4 e-tron har världspremiär i mitten av april, medan leveranserna kommer igång senare under året.

LÄS ÄVEN: Audi lanserar uppdaterad SQ5 TDI

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com