Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Säljstart för Audi A3 Sportback 45 TFSI e

Kan köra upp till 63 kilometer enbart på el

Större
Stäng
  • Foto: Audi
    Foto: Audi
  • Foto: Audi
    Foto: Audi
  • Foto: Audi
  • Foto: Audi
  • Foto: Audi
  • Foto: Audi

Försäljningen av Audi A3 Sportback 45 TFSI e har startat och den erbjuder en systemeffekt på 245 hästkrafter och en räckvidd på 63 kilometer, om man enbart vill köra på el.

Tyska biltillverkaren Audi fortsätter med sin elektrifierings-satsning och nu är det Audi A3 Sportback 45 TFSI e som står på tur. 

Nu startar försäljningen av Audi A3 Sportback 45 TFSI e. Den är utrustad med en 1,4-liters bensinmotor på 150 hästkrafter och levererar 250 Nm i vridmoment, sant har en elmotor på 80 kW /109 hästkrafter och 330 Nm i vridmoment. Drivlinan består förutom elmotorn även av en sex-stegrad S tronic-växellåda. 

Batteriet är på 13 kWh och består av 96 prismatiska celler som kan laddas med maximalt 2.9 kW och kan därmed laddas upp på cirka fem timmar från ett vanligt hushållsuttag. 

Systemeffekten ligger på 245 hästkrafter och 400 Nm i vridmoment. Accelerationen 0-100 km/h går på 6,8 sekunder. Bränsleförbrukningen vid blandad körning är på 1,1-1,3 liter/100 km och koldioxidutsläppet är 26-31 gram/km. Räckvidden på enbart elkörning är 63 kilometer enligt WLTP. 

Modellen har fyra olika körlägen att välja mellan:  Auto hybrid där systemet själv reglerar mellan eldrift och förbränningsmotorn för att körsträckan ska bli så effektiv som möjligt och tar hänsyn till kartdata och trafiksituationen, om navigationssystemet är aktiverat. Bilen kan även frirulla eller återvinna energi, om föraren har den inställningen påslagen. Den kan även ge extra boost från både el och bensinmotorn vid acceleration.

LÄS MER: Audi Q8 TFSI e quattro kommer som laddhybrid

Battery Hold behåller laddnivån i batteriet för senare behov, eller så kan batteriet laddas via Batteri Charge. Är bilen inställd på EV körs bilen på ren eldrift, och kan startas genom ett knapptryck. 

Som tillvall fanns Matrix LED-strålkastare med automatiskt avbländning av helljus och dynamisk kurvljus. Dagsljusen har en design som formar ett E av 15 stycken LED-segment. Bromsoken är rödlackerade och bromsskivorna har en diameter på 34 centimeter fram och 31 centimeter bak. Den har 17-tumshjul. 

Cirkapris på A3 Sportback 45 TFSI e i Sverige är 427 000 kronor. 

LÄS ÄVEN: Audi A3, Q3 och Q8 som laddhybrider

Anders Nilsson
anders.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com