Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Premiär: Se första bilderna på Audis nya sportiga sedan

Större
Stäng
  • Static photo,
Colour: Manhattan gray
    Static photo, Colour: Manhattan gray
  • Static photo, Colour: Manhattan gray
  • Static photo,
Colour: Manhattan gray

Här är första bilderna på nya Audi A3 Sedan.
Nya generationen får sportiga linjer och helt digital interiör.
Vi längtar redan efter RS-versionen med femcylindrig turbomotor!

Nya A3 Sedan kompletterar nya A3 Sportback och har vuxit på längden med 4 centimeter till 4,50 meter jämfört med föregångaren. Även bredden har ökat med 2 centimeter till 1,82 meter och höjden med 1 centimeter till 1,43 meter. Interiört är takhöjden i förarsätet förbättrad med drygt 2 centimeter tack vare en lägre sittposition. Med 425 liter är bagageutrymmet lika stort som i föregångaren.

Fronten domineras av den nya stora Singleframe-grillen med bikakemönster och markerade strålkastare. I toppversionen med Matrix LED-teknik består de nya digitala dagsljusen av 15 LED-segment som kan aktiveras individuellt och ge olika ljussignaturer beroende på utrustningsnivå. Till skillnad från A3 Sportback sträcker sig karosslinjen på A3 Sedan hela vägen till bakre stötfångaren. Linjen betonar bilens längd som är 15 centimeter längre än A3 Sportback och ger samtidigt ett elegant utseende.

Det högre bakpartiet och den stora diffusorn har förbättrat aerodynamiken. Nya A3 Sedan 35 TDI har ett Cw-värde på 0,25 vilket är 0,04 bättre än föregångaren. A3 sedans sportiga kaross får oss redan att börja längta efter RS-modellen. Sannolikt kommer den i slutet av detta år med en turbofemma på cirka 400 hk.

Interiören i A3 Sedan får den digitala MMI touch-skärmen på 10.1 tum och är intuitiv att hantera. Som standard ingår handskriftsavläsning och naturlig röststyrning som även kan ta hjälp av molnet i tillvalsversion. Bakom ratten, direkt i förarens siktfält, finns även en digital 10.25-tumsskärm som standard som styrs via multifunktionsratten.

Till att börja med erbjuds A3 Sedan med två TFSI-motorer och en TDI-motor. A3 Sedan 35 TFSI är en 1,5-liters direktinsprutad motor på 150 hk med en nyutvecklad sexstegad manuell växellåda alternativt en sjustegad S tronic-växellåda. Utöver cylinder on demand är drivlinan med S tronic även utrustad med 48-volts mildhybridsystem.  Under vardagskörning gör det att upp till 0.4 liter per 100 kilometer kan sparas in. A

3 Sedan 35 TDI med 150 hk erbjuds med en sjustegad S tronic-växellåda där växlingarna sker via en ny växelspak som använder sig av shift-by-wire teknik.

Säljstarten för nya A3 Sedan sker denna vecka och de första leveranserna i början av augusti. Redan nu kan de tre första motoralternativen beställas. Fler alternativ tillkommer i vår.

• 35 TFSI 150 hk Proline, 6-växlad manuell: ca-pris från 286 000 kronor*

• 35 TFSI 150 hk Proline, S tronic: ca-pris från 306 800 kronor*

• 35 TDI 150 hk, Proline Advanced*, S tronic: ca-pris från 348 500 kronor*

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com