Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Premiär för helt nya Audi Q3

Snyggare, rymligare och mer teknik

Andra generationen av Audis familje-SUV Q3 har växt och fått vassare linjer. Dessutom får den helt digital förarmiljö. Säljstart i september och bilarna väntas hit i november.

Audi Q3 sålde i fjol i nära 1.200 exemplar och med den helt nya versionen räknar svenska Audi med att kunna plocka till sig en större marknadsandel.

Linjerna är betydligt vassare på nykomlingen med en åttakantig grill med vertikala ribbor. Luftintagen är större och skarpare och LED-strålkastarna kisar elakt – i värstingutförandet är de aktiva och belyser den del av vägen som krävs. Hjulhusen är kraftigare markerade och breddade. En rejäl takspoiler finns ovanför bakrutan. Audi Q3 är klart sportigare än tidigare.

Nya Audi Q3 har växt på alla ledder. Längden har utökats med 97 mm och Q3 är 448,5 cm lång. Axelavståndet är 77 mm längre, totalt 268,0 cm. Bilen har även växt 25 mm på bredden och mäter nu 185,6 cm. Det enda som minskat är höjden, 5 mm, totalt 158,5 cm.

Allt som allt gör det förstås Q3 rymligare än förut. Flexibiliteten har förbättrats. Baksätet är skjutbart upp till 15 cm i längdled, dock som tillval. Ryggstöden är möjliga att vinkla i sju steg och är fällbara 40:20:40. Bagaget varierar mellan 530 och 675 l – men fällda baksäten som mest 1.525 l. Lastgolvet är justerbart i tre olika nivåer och hatthyllan kan stuvas under golvet.

Förarmiljön är ny och helt digitaliserad. Instrumentpanelen består av 10,25-tums. Virtual cockpit finns som tillval liksom en större skärm på 12,3 tum. Mittkonsolen har en MMI radio och 8,8-tums bildskärm, en 10,1-tums finns som tillval.

På säkerhetssidan är det väl förspänt med en hoper assistanssystem. Audi pre sens front är standard och har autobroms som känner av såväl gående som cyklister och andra bilar.

Vid säljstarten kommer Audi Q3 med fyra 4-cylindriga direktinsprutade motorer med turbo. Det finns tre bensinmotorer och en diesel och med. effekter mellan 150-230 hästkrafter. Sexväxlad manuell låda är standard och en sjustegad S tronic dubbelkopplingslåda tillval. Quattro permanent fyrhjulsdrift är också tillval. Audi drive select ger sex olika körprogram som reglerar acceleration, styrning och växlingskaraktär. Om man valt till chassit med dämparreglering styrs även det och justerar stötdämparna efter vald inställning. Det finns även ett sportchassi som följer med om man tar tillvalet S line exteriörpaket.

Svenska priser är ännu ej fastställda.

Torbjörn Lundgren
TobbeTi@outlook.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com