Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Audi RS Q3 vässas – blir Porschesnabb

Nu presenteras ”performance-versionen”

En prestandasuv i kompakt förpackning.
Nu har Audi officiellt presenterat RS Q3 performance med 367 hästar.
Och det går undan: 0-100 km/h avklaras på 4,4 sekunder.

Det bästa av två världar?
I Genéve kommer Audi att publikt visa sin RS Q3 performance, men redan nu får vi reda på vad det är för något som tillverkaren kokat ihop.
Tillägget Performance innebär att RS Q3 nu har samma prestanda som RS3:an, alltså 27 hästar mer än den ”performance-lösa” modellen. Även vridmomentet har skruvats upp (+15 Nm),men den stora skillnaden ligger i accelerationen.

Samma acceleration som en 911
Prestandan 0-100 km/h går på 4,4 sekunder, samma tid som det tar för en Porsche 911 Carrera. Det är fyra tiondelar snabbare än den lite tamare RS Q3.
Kosmetiskt sticker bilen ut genom att exteriördetaljer som takrails, diffusor, grillkant, samt luftintagen fram och takspoilern fått matt titaniumfinisch.
Därtill sitter det på modellspecifika 20-tumsfälgar som standard. Inuti så är det blåa kontrasterande sömmar på ratt, växelväljare mittarmstöd samt golvmattor.

Bilen visas som sagt i Genéve och ute i handeln ska RS Q3 performance finnas innan sommaren. Och vad kostar då ett exemplar? I Tyskland startar prislappen på 61 000 euro, motsvarande 574 000 kronor.

Foto: Audi
redaktoren@bytbil.com

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com