Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Världens snabbaste bil – Venom GT

Glöm Bugatti, McLaren och Koenigsegg – snabbast av dem alla är Hennessey

Det visade deras Venom GT som nu har klockats till 435,31 km/h.

Amerikanska bilbyggaren John Hennessey och hans gäng har ett helgjutet prestanda-cv. De har byggt åtskilliga maskiner med över 1 000 hästkrafter och specialcerat sig i att göra snabba bilar än snabbare.
Venom GT är ett praktexempel på Hennesseys arbete och den 1 245 hästar starka besten har nu visat vad den går för.

Knäppte Bugatti Veyron på näsan

Tack vare NASA (den amerikanska rymdmyndigheten) så har Hennessy fått möjligheten att testa exakt hur snabb deras modell är. Och det visar sig vara rekordsnabbt. Den officiellt uppmätta hastigheten stannade på 435,31 km/h – vilket faktiskt är lite drygt en kilometer snabbare än världsrekordbilen Bugatti Veyron.

Och det hade kunnat gå än snabbare. Enligt företaget så accelererade bilen fortfarande, men eftersom det krävdes närmare en kilometer av bromssträcka – så var man tvungna att avbryta.

Snabbast – men inget rekord…

Men trots sin imponerande uppvisning – så kan Hennessey inte kräva kronan av Bugatti. Detta för att Guinness rekordbok inte kommer att godkänna rekordförsöket.
För att kvalificera sig som världens snabbaste produktionsbil måste först och främst 30 bilar byggas. Utöver det så måste man köra två gånger, ett försök i vardera riktning, och sedan ta genomsnittstiden.
Tyvärr så underkänns Venom GT i båda fallen. Hennessey har bara byggt 29 (varav 11 har levererats) och NASA tillät bara ett försök.

Dock kan Hennessey trösta sig med att deras Venom GT har rekordet för accelerationen 0-300 km/h på 13,63 sekunder – imponerande för ett ”hemmabygge”.

Nedan kolla in videon från rekordförsöket på JFK Space Center i Florida – och passande nog så har man lagt till president Kennedys ord om att hårt arbete ger resultat.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com