Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Uppsågad Corvette såld för miljonbelopp

Okörbar bil oväntat dyr

Vad ska man med en okörbar bil till? Någon tyckte i alla fall att en rejält uppsågad Chevrolet Corvette var värd miljoner.

Varför skulle man vilja ha en bil som inte kan rulla för egen maskin? För att den gör sig så hiskeligt bra som vardagsrumsmöbel, förstås. Så när auktionshuset Barrett-Jackson bjöd ut en okörbar, Le Mans-blå Chevrolet Corvette från 1965 ropades den raskt hem för 1,1 miljoner dollar, motsvarande ungefär 8,7 miljoner svenska spänn.

Det var förstås inte vilken okörbar gammal amerikanare som helst, utan det här exemplaret såg först dagens ljus som en Sting Ray med bränsleinsprutad smallblockmotor och fyrväxlad manuell låda. Framtidsutsikterna var ljusa för den lilla blå bilen.

Men innan den hunnit rulla en enda meter för egen maskin togs den omhand, skruvades isär och sågades upp. Ramen målades gul och drivlinan röd. Karossen fick behålla sin blekblå färg, men ställdes på domkrafter så att den kunde höjas och sänkas beroende på hur mycket underkläder man ville visa.

Bytbils illustratör

Snälla Corvette, klä dig anständigt.

Så småningom sjönk den okörbara bilen ner i glömskans dis och återupptäcktes inte förrän i mitten av 1990-talet, då i en sydafrikansk samling. Sedan dess har den bytt ägare några gånger och, som sagt, alldeles nyligen sprängde den till och med miljondollarvallen.

Vem som köpte, eller vad han eller hon ska med bilen till, är okänt. Men förhoppningsvis kommer bilen att stå som möbel mitt i vardagsrummet och väcka intresse när gäster kommer på besök.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com