Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Callaway AeroWagen är en Corvette-kombi

Med ryggsäck i kolfiber blir sportbilen mer praktisk

Har hunden svårt att få plats i din Chevrolet Corvette? Då har Callaway en lösning åt dig. Kombilådan säljs som ett kit.

 

Reeves Callaway insåg tidigt vad ett turboaggregat kan göra och 1977 skapade han Callaway Cars, ett företag som tog fram och sålde turbokits till välkända bilar som BMW, Porsche och Alfa Romeo. Han måste ha gjort det bra, för snart fick han också utveckla motorer till racingens toppklasser som Indycar och Grupp C.

Men det var för sina överladdade Chevrolet Corvette som Callaway skulle komma att bli mest känt. Genom att ta in bilarna direkt från fabriken och konvertera dem till turbospecifikation kunde Callaway erbjuda fulla garantier och sälja bilarna genom GM:s ordinarie återförsäljarnät.

Somliga såg rätt spektakulära ut också.

Callaway Cars

Somliga såg rätt spektakulära ut också.

Nu har Callaway visat någonting helt nytt, som inte alls har med motorns effekt att göra. De har nämligen tagit fram ett kombikit under namnet AeroWagen till Chevrolet Corvette av den senaste generationen, C7, och är anpassat för eftermontering.

Kitet består av kolfiber och ska direkt ersätta Corvettes sluttande glaslucka. Man använder standardgångjärn och lås och bakrutan behåller sin defrosterfunktion. Om utrymmet verkligen blir bättre framgår inte, men om inte annat ser ju AeroWagen rätt bra ut.

Priset för ett AeroWagen-kit är 14.900 dollar, motsvarande ungefär 130.000 kronor. Men då ingår varken lack eller bakspoiler.

Daniel Östlund
daniel.ostlund@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com