Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Första Corvette-hybriden blir snabbaste någonsin

Kostar 40 000 dollar mer än Stingray

  • Chevrolet Corvette E-Ray.
  • Chevrolet Corvette E-Ray.

Chevrolet Corvette E-Ray är namnet på den första Corvette-hybriden.

Med en kombinerad effekt på 655 hästkrafter ska det vara den Corvette med snabbast acceleration någonsin.

För exakt 70 år sedan presenterades den första generationens Corvette. C1 har idag kultstatus och åtta generationer har passerat sedan dess.

Men några elektrifierade Corvettes har det inte setts röken av – fram till nu, när Stingray blir E-Ray.

”Smygläge” i 72 km/h

Chevrolet Corvette E-Ray, som precis offentliggjorts, packar alltså både en bensinmotor och en elmotor (något som Bytbils bilspion fångade på bild förra sommaren).

Bakhjulen drivs av 6,2-liters smallblock-V8:an som kallas LT2. Den levererar 495 hästkrafter.

En elmotor på 160 hästkrafter driver framhjulen. Mellan sätena finns ett mindre litiumbatteri på 1,9 kWh som laddas när bilen bromsas och körs. Enligt Chevrolet ska E-Ray kunna köras i rent elläge i upp till 72 km/h. Det framgår dock inte hur långt man kommer i detta så kallade ”smygläge”, men gissningsvis är det inte särskilt långt.

Kvartsmilen görs på 10,5 sekunder

Det bjuds heller inte på några siffror för någon toppfart. Däremot meddelas det stolt att ingen Corvette tidigare har varit snabbare i accelerationen.

Med sina kombinerade 655 hästkrafter avverkar fyrhjulsdrivna Chevrolet Corvette E-Ray 0-60 mp/h (96,5 km/h) på 2,5 sekunder. Den andra populära måttenheten, det vill säga den amerikanska kvartsmilen (402 meter), kan göras på 10,5 sekunder.

Först senare i år startar försäljningen av Corvette E-Ray. Med sin prislapp på 104 295 dollar för coupéversionen (drygt 1,07 miljoner kronor) är den 40 000 dollar dyrare än basversionen av Stingray. Vill man lägga ännu mer pengar går det alltid att köpa cabrioletten, som kostar minst 111 295 dollar (1,15 miljoner kronor).

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com