Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Video: Här testar han sin ny Corvette C8 till max

"Bilen började vingla fram och tillbaka - jag vågade inte gasa mer"

Exakt HUR snabb är egentligen nya Corvette C8?
Youtube-profilen James Neese – kallad The Stradman – gjorde ett rejält försök att testa maxfarten.
– Oj oj, det var galet. Jag lyckades komma upp i 278 km/h, men bilen började vingla fram och tillbaka så jag vågade inte trycka mer på gasen, säger han.
Se klippet här.

Bonneville Salt Flats är en saltöken i den amerikanska delstaten Utah. Eftersom området är väldigt platt används det för att sätta hastighetsrekord med bilar och motorcyklar och bilmodellen Pontiac Bonneville har fått sitt namn från den här platsen.
För någon dag sen ville Youtube-profilen The Stradman – James Neese är hans rätta namn – testa maxkapaciteten på sin nya Corvette C8, som varit så omtalad och omhuldad av bilentusiaster.
– Corvette hävdar att den här bilen klarar runt 300 km/h, så idag ska vi se om det stämmer, säger The Stradman.

Det är sensationellt snabbt med tanke på att prislappen i USA endast är 550 000 kronor för en basutrustad Stingray.
Den bil som The Stradman äger har Z51 Performancepaket, som visserligen ökar motoreffekten till 503 hästkrafter från 497, men toppfarten sjunker faktiskt några kilometer till 296 km/h. Anledningen är att paketet innehåller aerodynamiska komponenter som skapar mer downforce, men höjer luftmotståndet. Det har också större bromsar och mer utrustning som väger mer.

Hitta Chevrolet Corvette här

Hur det gick för Stradman att väcka 500 hästkrafter? Jodå, med tanke på att han bara vågade köra snabbt på en sträcka av fyra kilometer med hårt packad sand och lera så blev resultatet klart godkänt.
– Jag lyckades komma upp i 278 km/h, men bilen började vingla fram och tillbaka så jag vågade inte trycka mer på gasen, säger han.

Sedan ger han chansen till tjejen som skött filmkameran, hon heter tydligen Tessa, och hon får köra så snabbt som hennes nerver klarar. Och resultatet är inte illa: 275 km/h.

Corvetten kör nämligen ifrån bilar som är tre gånger så dyra. För 60 000 dollar får de amerikanska köparna extremt mycket prestanda för pengarna.
Stingray-modellen har fått en ny 6,2-liters V8-motor på 497 hk och 630 Nm. En åttaväxlad dubbelkopplingslåda ser till att alla hästkrafterna kommer till bakhjulen.
Accelerationen upp till 100 km/h ska gå på under tre sekunder. GM anger under tre sekunder upp till 60 mp/h, vilket motsvarar 96 km/h. Det innebär att den nya basmodellen får samma prestanda som den gamla ZR1 med 785 hk hade samma prestanda.

De första Corvetterna har kommit till Sverige. Men räkna dock med att det blir betydligt dyrare än de 60 000 dollar som är startpriset i USA. Dels spelar den höga dollarkursen in, och sedan tillkommer avgifter och moms. Och inroparmodellen är försedd med ett lockpris.
– Första halvåret görs inga bilar som inte är fullutrustade. De kostar ungefär 900 000 kr i USA och då får vi räkna med ungefär 1,5 miljoner kronor här i Sverige. Bilar med mindre utrustning kommer senare, och kommer kosta ungefär från 900 000 kr i Sverige, har Håkan Andersson på Exclusive Cars berättat för Bytbil.

Hitta Chevrolet Corvette här

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com