Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Video: Nya Corvetten slår Aventador på racingbanan

"Varför betala tre gånger så mycket för en bil som kör långsammare?"

Dyrast är inte alltid snabbast. Det bevisar Chevrolet Corvette C8 i racet mot en Lamborghini Aventador.
– Om det finns några Corvette-direktörer som tittar på den här videon: hatten av för er! En 60 000-dollarsbil slår en tre gånger så dyr Lamborghini, säger Youtube-profilen The Stradman.

För någon dag sen ville Youtube-profilen The Stradman – James Neese är hans rätta namn – testa hur nya Corvette C8, som varit så omtalad och omhuldad av bilentusiaster, står sig mot fartmonstret Lamborghini Aventador från 2012.
På papperet borde matchen vara vunnen av den italienska supersportbilen med en V12-motor på 6,5 liter och 700 hk.
Men icke. Med tiden 1.08.93 på en kurvig bana blir Lamborghinin besegrad av den splitternya mittmotor-Corvetten. Det är James Neese som kör båda bilarna för att få en rättvis jämförelse, och han pratar konstant inför kameran under loppen:
– Jag borde sluta prata med er, jag behöver nog koncentrera mig, säger han.
Du kan själv se hans körningar i videon ovanför artikeln.

Hitta Chevrolet Corvette här

– Varför betala tre gånger så mycket för en bil som kör långsammare? frågar sig James Neeses vänner på banan.
Och visst är det en relevant fråga. För 60 000 dollar får de amerikanska köparna extremt mycket prestanda för pengarna.
Stingray-modellen har fått en ny 6,2-liters V8-motor på 497 hk och 630 Nm. En åttaväxlad dubbelkopplingslåda ser till att alla hästkrafterna kommer till bakhjulen.
Accelerationen upp till 100 km/h ska gå på under tre sekunder. GM anger under tre sekunder upp till 60 mp/h, vilket motsvarar 96 km/h. Det innebär att den nya basmodellen har samma prestanda som den gamla ZR1 med 785 hk.

De första Corvetterna har kommit till Sverige. Men räkna dock med att det blir betydligt dyrare än de 60 000 dollar som är startpriset i USA. Dels spelar den höga dollarkursen in, och sedan tillkommer avgifter och moms. Och inroparmodellen är försedd med ett lockpris.
– Första halvåret görs inga bilar som inte är fullutrustade. De kostar ungefär 900 000 kr i USA och då får vi räkna med ungefär 1,5 miljoner kronor här i Sverige. Bilar med mindre utrustning kommer senare, och kommer kosta ungefär från 900 000 kr i Sverige, har Håkan Andersson på Exclusive Cars berättat för Bytbil.

Hitta Chevrolet Corvette här

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com