Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

Första bilderna: Helt nya Chevrolet Corvette

Kör ifrån bilar som är tre gånger så dyra

Nya Chevrolet Corvette C8 hade världspremiär på ett event i Kalifornien i natt. Bilen får mittmotor och superbilsprestanda och ett förvånande lågt pris. Corvetten kör ifrån bilar som är tre gånger så dyra. ”Den känns och ser ut som en Corvette, men går bättre än någon Corvette i historien, säger GM:s vd Mark Reuss.

I natt avtäckte General Motors Mark Reuss 2020-versionen av den legendariska amerikanska sportbilen Chevrolet Crovette. Premiären skedde i en flyghangar från andra världskriget i Orange County, Kalifornien.

Redan innan premiären var det känt att bilen skulle få mittmotor bakom sätena i stället för en frontmotor. Många var också oroliga för att Corvetten skulle bli lika dyr som en Porsche.

Nu visar det sig att bilen behåller sitt attraktiva pris och kostar nöstan hälften av en Porsche 911. I USA kommer en Corvette C8 med 497 hk att kosta under 60 000 dollar, bara några få tusenlappar mer än dagens modell som börjar på 55900 dollar.

NYA CORVETTE- LÄSER MER OM SUPERBILEN FÖR VARDAGEN

Nya Corvetten ser påtagligt annorlunda ut från de tidigare versionerna. Mittmotorkonstruktionen har gjort att Chevrolet har kunnat designa bilen mer som en supersportbil än tidigare. Den påminner mer om en Lamborghini, Ferrari eller McLaren än tidigare Corvetter. Några detaljer som påminner om släktskapet med de tidigare modellgenerationerna är den avsmalnande bakdelen och den spetsiga hajfronten.

Enligt Chevrolets ingengörer gör att mittmotorn att bilen får radikalt bättre egenskaper och att den faktiskt kommer att gå tystare tack vare den nya setupen.

Prestandamässigt kommer köparna att få extremt mycket för pengarna för 60 000 dollar. Stingray-modellen får en ny 6,2-liters V8-motor på 497 hk och 630 Nm. En åttaväxlad dubbelkopplingslåda ser till att alla hästkrafterna kommer till bakhjulen. Accelerationen upp till 100 km/h ska gå på under tre sekunder. GM anger under tre sekunder upp till 60 mp/h, vilket motsvarar 96 km/h. Det innebär att den nya basmodellen får samma prestanda som den gamla ZR1 med 785 hk hade samma prestanda.

Många sportbilstillverkare i USA kan få det svettigt nu. Nya Porsche 911 kostar nästan dubbelt så mycket som Corvette. En Audi R8 kostar tre gånger så mycket och har sämre prestanda.

Ferrari F8 Tributo och Lamborghini Huracan Evo kör sannolikt ifrån Corvette, men de kostar fyra gånger mer.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com