Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

BytBil avslöjar: 100-tals svenskar i kö för nya Corvette

Så blir priset i Sverige - och då kommer Corvette hit

Nya Chevrolet Corvette med mittmotor orsakar hysteri även i Sverige. BytBil kan avslöja att 100-tals svenskar står i kö för bilen – men den blir rejält mycket dyrare i Sverige än i USA.
– Trycket efter bilar är enormt. Första bilarna kommer hit i mars, berättar Håkan Anderson, försäljningschef på Exclusive Cars.

Nya Corvette med mittmotor är en av de senaste årens hetaste billanseringar och i USA är hela första årsproduktionen slutsåld. Nu kan BytBil och Blocket avslöja att bilen orsakat hysteri även i Sverige – trots att ingen vet vad den kommer att kosta och än mindre när de första exemplaren kommer hit.

Hela första årets produktion på 30 000 bilar är redan slutsåld till bilhandlarna, och de slåss nu om vem som ska få tilldelning av bilar.

I Sverige är det främst två handlare som importerar och säljer Corvette: Exclusive Cars och Hedin Bil. På Exclusive Cars i Stockholm är man överväldigade av intresset för den nya modellen.

– Vi märker ett jättestort intresse, det är dagligen 4-5 som gör en intresseanmälan och ställer sig på kölistan. Totalt har det kommit in över 100 anmälningar, det är jättekul. Till viss del är det en ny kundkrets eftersom det är en bil med mittmotor, säger Håkan Andersson på Exclusive Cars.

De jobbar nu hårt för att få hit så många bilar som möjligt, och de första Corvetterna beräknas nå Sverige i mars nästa år. Men räkna dock med att det blir betydligt dyrare än de 60 000 dollar som är startpriset i USA. Dels spelar den höga dollarkursen in, och sedan tillkommer avgifter och moms. Och inroparmodellen är försedd med ett lockpris.

– Första halvåret görs inga bilar som inte är fullutrustade. De kostar ungefär 900 000 kr i USA och då får vi räkna med ungefär 1,5 miljoner kronor här i Sverige. Bilar med mindre utrustning kommer senare, och kommer kosta ungefär från 900 000 kr i Sverige.

Den som lyckas bli bland de första i Sverige med mittmotor-Corvetten kan räkna med att göra en bra affär.

– Absolut, de kommer att vara unika och ovanliga i början och det är stor efterfrågan och därmed blir andrahandsvärdet bra.

Även hos Hedin Bil i Göteborg märks ett stort intresse för nya Corvetten. Det ringer flera kunder varje dag och frågar om bilen, trots att de inte annonserat om den. Även hos Hedins finns en lång köllista med intresserade kunder.

– Ja, det är en stor hype även här. Kunder ringer och frågar när den ska komma och vad priset blir i Sverige, berättar säljaren Jesper Bidegård.

Hedin Bil i Göteborg kan dock inte ge exakta uppgifter om vad bilen ska kosta eller när de får in bilar till Sverige.

– Vi har inte fått några säkra uppgifter ännu.

Inga journalister har ännu provkört mittmotor-Corvetten. Men bilen kommer att toppa 312 km/h i timmen  och göra 0-100 strax under tre sekunder. Självklart har den V8-motor. Räkna dessutom med blodigare versioner med turbo och kompressor lite senare…

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com