Redaktionen tipsar

Gömde sin Corvette – i mer än 40 år

Inte ens hans barn hade sett bilen

I mer än 40 år gömde Bob sin Chevrolet Corvette 1955 som i dag är värd uppemot en miljon kronor. Hans fyra vuxna barn har aldrig fått se bilen. Han täckte för fönstren på garaget och la gamla trasor över bilen. Nu har Corvetten sett dagens ljus för första gången på decennier.

Alla som äger en ovanlig veteranbil vet att man ganska ofta blir uppvaktad av ihärdiga bilsamlare och bilhandlare som försöker köpa upp bilen. Det var det som var den största orsaken till att Bob Doucette gömde sin Chevrolet Corvette från 1955 på ett säkert ställe för att bevara bilen.
Bob Doucette har fyra vuxna barn, det yngsta är 38 år. Ingen av dem har någonsin fått se sin pappas Corvette. För han gömde den innan de föddes.

Historien börjar 1968 när Bob fick bilen i studentpresent av sin pappa som var ett stort Corvette-fan. De köpte bilen för 600 dollar, cirka 10 mil från hemmet i Texas, USA. De renoverade bilen och använde den intensivt i nio år.
1977 bestämde sig far och son för att ställa undan bilen i ett garage.
1990 flyttades bilen en sista gång till föräldrarnas hus och 2004 när hans far avled låste han dörrana och lämnade huset och bilen som det var. Ingen mer än Bob visste vad som fanns där inne.
För Jerry Heasley Youtube-kanal för han ett stort undantag och bestämmer sig för att visa upp bilen för första gången på decennier. Bilen har inte sett dagsljus på decennier.

När de kommer in i garaget är det helt mörklagt och bilen är täckt av trasor. Bilen är som en unik tidskapsel, inte renoverad sedan 1960-talet och med alla detaljer bevarade. Det enda som inte är original är motorn och två kåpor för strålkastarna.
Bob bestämmer sig dock för att dra bort trasorna och rulla ut bilen i dagsljus en enda gång. Sedan får bilen sin första tvätt sedan 1977.
Men sälja den till en bilsamlare? Nej, det kommer han aldrig att göra.

Redaktören
redaktoren@bytbil.com
Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com