Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

GM-ingenjörer gripna - galet gatrace i nya Corvette

Tog två nya Corvetter från fabriken - togs i över 193 km/h efter barrunda

Två ingenjörer hos General Motors har gripits efter att ha kört ikapp med nya Chevrolet Corvette med 507 hk på allmän väg.
Alexander Thim, 27, körde i 193 km/h och Mark Derkatz, 30, körde i 161 km/h när de stoppades av polisen i närheten av Corvette-fabriken.
– Vi känner till en incident med våra testfordon, kommenterar GM.

Nya Chevrolet Corvette med mittmotor har redan gjort succé på bilmarkaden och hela produktionen för 2020 är slutsåld. De motorjournalister som testat bilen hyllar den för körglädjen, men varnar för att den är så rolig att det är lätt att trampa för hårt på gasen.

För två anställda hos General Motors blev frestelsen för stor i förra veckan. De lånade två nya Corvetter från fabriken i Bowling Geeen i Kentucky och gav sig ut på allmän väg för att tävla.

Delstatspolisen State Trooper fick dock syn på de två mittmotorbilarnas vansinnesfärd. De stoppade GM-ingenjörerna Alexander Thim, 27, och Mark Derkatz, 30. Thim klockades till 193 km/h i den nya Corvetten och Derkatz körde i 161 km/h. Det fanns dessutom en tredje Corvette-bil på platsen, men den deltog inte tävlingen.

Thim och Derkatz ska ha släppts mot borgen, men ska närvara vid en förhörsförhandling i domstolen Warren District Court den. 18 februari. De är misstänkta för vårdslöshet i trafik och kappkörning med motorfordon på allmän väg.

Enligt de GM-anställdas Linkedin-sidor arbetar Alexander Thim som Computer Aided Engineer och utvecklar tändnings- och avgassystem. Merkatz jobbar som elektroniktekniker.

– Vi känner till en incident med våra testfordon och undersöker saken för närvarande. Säkerhet är vår första prioritet”, säger GM i ett uttalande till tidningen Automobile.

De två Corvette-bilarna bärgades från platsen och återlämnades av polisen till General Motors-fabriken i Bowling Green. GM har ännu inte kommenterat om de två ingenjörerna kommer att få behålla sina anställningar.

Enligt Automotive News ska ett preliminärt andningstest på de två förarna ha gett utslag för alkohol. Männen ska också ha bekräftat att de varit på en barrunda tillsammans innan åkturen. Någon promillehalt eller misstanke om rattfylleri har dock inte bekräftats.

Maths Nilsson
maths.nilsson@schibsted.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com