Bytbil är en del av Schibsted. Schibsted ansvarar för hanteringen av din data på den här webbplatsen. Läs mer

Redaktionen tipsar

"Därför är den årets överlägset hetaste bil"

Se profilen imponeras av nya Chevrolet Corvetten med 490 hk

Enormt uppmärksammad, älskad och beundrad. Redan innan nya Chevrolet Corvette C8 har kommit ut till köparna är den bilen som alla pratar om.
Men hur bra är den egentligen? Bil-profilen Doug DeMuro ger ett tvärsäkert svar:
– Det här årets överlägset hetaste bil. Jag rankar den enormt högt, bara snäppet efter några superbilar.

Doug Demuro är med sina 3,4 miljoner prenumeranter en gigant inom car review-nischen på Youtube.
Att han bor i Los Angeles underlättar säkert jobbet och Autotrader finns med på ett hörn som sponsor, troligen för att täcka självrisken när Doug kör de extremt dyra bilarna.
Han är förstås ganska entusiastisk över många bilar som han testar – det ligger troligen i sakens natur om man ska kunna vara vän med bilbranschen – men i det senaste klippet är han faktiskt extra exalterad. Han har nämligen fått tag på den nya Chevrolet Corvette C8 med mittmotor.
Mittmotorkonstruktionen har gjort att Chevrolet har kunnat designa bilen mer som en supersportbil än tidigare. Den påminner mer om en Lamborghini, Ferrari eller McLaren än tidigare Corvetter.
– Och aldrig tidigare i bilhistorien har man kunnat få en så kraftfull bil för en så pass billig slant, konstaterar Doug DeMuro i sin utförliga genomgång (som du ser ovanför artikeln).

Corvetten kör nämligen ifrån bilar som är tre gånger så dyra. För 60 000 dollar får köparna extremt mycket prestanda för pengarna.
Stingray-modellen har fått en ny 6,2-liters V8-motor på 497 hk och 630 Nm. En åttaväxlad dubbelkopplingslåda ser till att alla hästkrafterna kommer till bakhjulen.
Accelerationen upp till 100 km/h ska gå på under tre sekunder. GM anger under tre sekunder upp till 60 mp/h, vilket motsvarar 96 km/h. Det innebär att den nya basmodellen får samma prestanda som den gamla ZR1 med 785 hk hade samma prestanda.

Nu testar tyvärr Doug DeMuro inte mittmotor-Corvetten till max och vi får heller inte uppleva det läckra motorvrålet. Men man kan inte klaga på den minutiösa genomgången av bilen – Doug lämnar knappt något åt slumpen.
Och så hans slutbetyg på Corvetten, under namnet ”Doug score”.
– Jag ger bilen 68 poäng av 100. Bara tre bilar har fått högre poäng och de är i en helt annan prisklass: Lamborghini Huracan, Ferrari 488 Spider och McLAren 720S.
– Men jag rankar Corvetten högre än ny Porsche 911 Carrera S, för den amerikanska bilen är billigare, snabbare och mycket coolare.

Fynda Chevrolet Corvette här

Redaktören
redaktoren@bytbil.com

Relaterade artiklar

Scrolla till toppen av sidan
Till Bytbil.com